У Києві "вирішили" питання із закритими укриттями. Щоб забезпечити доступ до бомбосховищ, змушують чергувати вчителів. При цьому ніхто за це не доплачує, а вранці доводиться викладати.

Про це розповів народний депутат Роман Грищук на своїй сторінці у соціальній мережі facebook.

Укриття. Фото: скрін youtube
Укриття. Фото: скрін youtube

За словами нардепа, Департамент освіти та науки Київської міської державної адміністрації (КМДА) змушує директорів та вчителів чергувати у школах уночі біля шкільних укриттів, щоб відкрити їх у разі повітряної тривоги.

Роман Грищук порівняв ставлення до вчителів із рабством, при тому, що ніхто їм не доплачує за нічні чергування у школі.

Популярні новини зараз
Дати виплати пенсій "перетасували": чи можна змінити день отримання виплат Часу більше не дадуть: українцям нагадали про важливу процедуру Україна забуде, що таке війна: ясновидець розповів про майбутнє нашої країни та про те, коли закінчаться бойові дії Українцям виплатять матеріальну допомогу: хто отримає гроші і як оформити заявку
Показати ще

"Примушувати чергувати у школах вчителів – це пряма рабська праця. Вчителям за це не платять додатково. Просто примусове волонтерство", - наголосив нардеп.

Укриття. Фото кадр з Youtube
Укриття. Фото кадр з Youtube

Грищук додав, що укриття справді мають бути постійно відкритими та доступними для людей, проте не такою ціною. Адже вчителям після таких чергувань уранці треба викладати. Він зазначив, що керівництву столиці потрібно шукати інші варіанти, наприклад взяти на додаткову ставку сторожа.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, київські чиновники закупили для укриттів овочерізки на 1,5 млн грн: "Чого вам ще не вистачає?"

Також наш портал інформував, чиновники КМДА та забудовники гуляють та святкують під час комендантської години: жують ресторанами.

Крім того, ми писали, чергова в університеті розповіла про роботу людей, які відкривають бомбосховища: "Або звільнять чи посадять".