Скасувати податкові пільги та відновити перевірки для бізнесу з липня депутати не встигли з технічних причин.

Зате вже точно повернуть їх у серпні. За це впевнено говорить голова фінансового комітету Верховної Ради Данило Гетманцев.

Касовий апарат. Фото: 24 канал
Касовий апарат. Фото: 24 канал
Касовий апарат. Фото: 24 канал

Депутат заявив, що до комітету надходить безліч пропозицій змінити або спростити штрафи за невикористання РРО, однак Україна не може піти на це. Причиною є умови меморандуму з МВФ, за рахунок фінансових вливань якого Україна може підтримувати свою економіку під час війни.

За словами Гетманцева, деякі зміни у законопроєкті №8401, який має скасувати пільги для бізнесу та повернути перевірки, ще можуть внести. Наприклад, є правка, за якою чинний режим оподаткування залишиться для бізнесу у прифронтових зонах.

Популярні новини зараз
Рахунки за світло стануть меншими: хто зі споживачів зможе віддавати скромніші суми 2,64 грн за кВт – це ще халява: яким буде новий тариф на електроенергію Уникнути повістки вже не вийде: ТЦК перевірятимуть українців за новими правилами Нові ціни на соняшникову олію, рис та сосиски: чи спорожніють гаманці
Показати ще

Касовий апарат, фото: Unian
Касовий апарат, фото: Unian

Також змінять критерії перевірки бізнесу на 2023-2024 роки, за якими перевірятимуть лише тих, хто має менше податкове навантаження, ніж у середньому по галузі, і виплачує зарплати, нижчі за середні по галузі.

29 травня нардепи у першому читанні проголосували за урядовий законопроєкт №8401, який скасовує "воєнні" пільги для бізнесу. Мова йде про скасування "спрощенки" у 2% та відновлення штрафів за невикористання РРО.

Нагадаємо, ми писали, що у громадському транспорті вводять важливу заборону.

Як повідомляв "Знай.ua" в автошколу ходити вже не треба: водії вчитимуть теорію самостійно.

Також "Знай.ua" інформував, пільги залишаться, штрафів не буде: величезна "зрада" скасовується.