Для всіх наших читачів, які уважно стежать за своїми платіжками з комуналки, є дуже важлива новина щодо субсидій. Справа в тому, що Мінсоцполітики зайнялося розробкою спрощеного механізму отримання субсидій на оплату ЖКП.

Важливо пам'ятати, що компенсації отримують українці, які мешкають на тимчасово окупованих територіях.

Про це стало відомо завдяки заявам міністра соціальної політики України Оксани Жолнович.

Оформлення субсидії. Фото: скрін youtube
Оформлення субсидії. Фото: скрін youtube

"Ми робимо цифровий інструмент, де людина тільки звертається з короткою заявкою про бажання отримати субсидію та вказує решту членів сім'ї. А ми вже самі шукаємо інформацію про доходи членів сім'ї, майно тощо", - розповіла Оксана Жолнович.

Популярні новини зараз
Рахунки за світло стануть меншими: хто зі споживачів зможе віддавати скромніші суми 2,64 грн за кВт – це ще халява: яким буде новий тариф на електроенергію Уникнути повістки вже не вийде: ТЦК перевірятимуть українців за новими правилами Пенсіонерам надають ще один вид пільг: що треба знати
Показати ще

За її словами, у Пенсійному фонді заведено особисті кабінети для всіх постачальників послуг.

"Щоб людина не вписувала деталі про комуналку. Ми це самі збираємо за адресою за постачальниками, реєструючи проактивно постачальників послуг", - повідомила Жолнович.

Оформлення субсидії, скріншот: YouTube
Оформлення субсидії, скріншот: YouTube

Вона також розповіла, що і на окупованих територіях громадяни також отримують субсидії, оскільки вона монетизована і приходить на картки. Проте, вже в середині літа буде проведено стандартну перевірку та перерахунок отриманих субсидій.

"З 1 липня ми проведемо верифікацію, але хочемо робити її абсолютно автоматично, щоб люди не відчули незручностей щодо такої перевірки", - пояснила Жолнович.

Вона зазначила, що потерпілим від затоплення мешканцям Херсонщини, чиї будинки зруйновані, не потрібно буде повертати кошти, які вже отримано.

Нагадаємо, "Нафтогаз" вибоїв українців інструкцією: "Загнали в борги".

Раніше повідомлялося, не дайте шахраям обвести вас навколо пальця: пункти, які обов'язково повинні бути в договорі оренди.

Також, борги за кредитами під час війни: хто може не платити.