Наші читачі, які стосуються отримання пенсійних виплат, знають, що в Україні ще навесні відбувся масштабний перерахунок пенсій. Однак через так звану "звітність" люди почали отримувати підвищені виплати лише з 1 червня, проте ще й з доплатою за квітень і травень.

На цей раз у Пенсійному фонді України поділилися інформацією про те, наскільки збільшилися пенсії у пенсіонерів, що працюють.

Виплата пенсій, скріншот: YouTube
Виплата пенсій, скріншот: YouTube

Згідно з інформацією Пенсійного фонду, перерахунок пенсій торкнувся пенсіонерів, які після призначення/попереднього перерахунку пенсії отримали страховий стаж тривалістю 24 місяці або менше, але після призначення/попереднього перерахунку минуло щонайменше два роки.

Перерахунок пенсії здійснено понад 654,9 тис. осіб, розмір пенсії збільшено понад 401 тис. осіб, середній розмір підвищення – 221,74 грн.

Популярні новини зараз
"Газмережі" просять встигнути до 20 травня: що потрібно зробити всім побутовим споживачам Нові ціни на соняшникову олію, рис та сосиски: чи спорожніють гаманці Ціни на популярний продукт взлетіли до небес: чому українці вирішили його ігнорувати Отримали зарплату, зробили заначку та залишилися без грошей: українців попередили про неприємності вдома
Показати ще

Виплата пенсій, скріншот: YouTube
Виплата пенсій, скріншот: YouTube

Перерахунок пенсії у зв'язку з урахуванням страхового стажу після призначення/попереднього перерахунку пенсії здійснено 537,5 тис. особам.

Зі зазначеної чисельності пенсіонерів розмір пенсії збільшено у 327,2 тис. осіб, середній розмір підвищення – 179,47 грн.

Перерахунок пенсії у зв'язку з урахуванням страхового стажу та заробітної плати після призначення/попереднього перерахунку пенсії здійснено 117,4 тис. осіб.

Виплати пенсій, кадр з відео
Виплати пенсій, кадр з відео

Зі зазначеної чисельності пенсіонерів розмір пенсії збільшено у 73,8 тис. осіб, середній розмір підвищення – 409,16 грн. Тобто найбільше підвищення отримали працюючі пенсіонери, яким перерахунок здійснювали з урахуванням не лише страхового стажу, а й зарплати.

Додаткові витрати на виплату перерахованих пенсій – близько 89 млн. грн. на місяць.

Нагадаємо, навіть внески не допоможуть? Українці можуть залишитись без частини стажу, попередження від ПФУ.

Раніше повідомлялося, терміни та розміри зменшилися: допомога з безробіття змінилася, причини.

Також, як оформити пенсію та на які суми можна розраховувати: що потрібно знати пенсіонерам.