Рибу, як і м'ясо, складно назвати продуктом, доступним усім українцям. Цінники продовжують зашкалювати та змушувати покупців хапатися за серця. Скільки у червні коштує свіжа та морожена риба, показують дані моніторингу, опубліковані на порталі Мінфін.

Першого місяця літа популярні українські супермаркети перерахували ціни на рибу і особливо не порадували покупців. Так, якщо свіжа риба трохи втратила в ціні, якщо порівнювати із травнем, то морожена навпаки – лише подорожчала.

Риба. Фото: скрін youtube
Риба. Фото: скрін youtube

Свіжа риба

Станом на 13 червня короп живий у середньому коштує 139,00 гривні за кілограм. Варто зазначити, що минулого місяця цінник на цей вид риби був на помітно найвищому рівні – 185,82 гривні за кіло. Короп потрошений подешевшав менш помітно. Цінник знизився із 168,70 до 165,00 гривні за кілограм.

Ціни на рибу. Фото: скрін Мінфін
Ціни на рибу. Фото: скрін Мінфін

Популярні новини зараз
Українських водіїв внесуть до Реєстру військовозобов'язаних: чого чекати з червня 2024 року В Україні впроваджують новий спосіб оплати за тепло: що тепер робитимемо Нові ціни на соняшникову олію, рис та сосиски: чи спорожніють гаманці Батьків змусять заплатити: в Раді затвердили важливий проект
Показати ще

Морожена риба

Скумбрія свіжоморожена стала ще менш доступною для українського покупця. Цінник злетів із 136,73 до 144,26 гривні за кілограм. Діапазон цін тримається у межах 129,00-174,79 гривні за кілограм, залежно від супермаркету.

Ціни на рибу. Фото: скрін Мінфін
Ціни на рибу. Фото: скрін Мінфін

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, не лише крупи: українців порадували зниженням цін на ще один соціально значущий товар.

Також наш портал інформував, українців порадували суттєвим зниженням цін на овочі: скільки коштують помідори, огірки та перець у червні.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, нові ціни на полуницю, виноград та лимони розорять будь-який гаманець: скільки заплатимо у червні.