Ціни на цибулю в Україні досягли небувалого рекорду, але згодом почали знижуватися, слідом за здешевленням інших овочів. Покупцям розповіли, коли вартість ріпчастої остаточно стабілізується.

За прогнозом директора Економічного дискусійного клубу (ЕДК) Олега Пендзина, ціни на цибулю залишатимуться на високому рівні до середини липня, а потім почнуть падати.

"Літо – це період дешевих цін. Однозначно, помідори та огірки продовжуватимуть дешевшати до другої декади червня, коли ще 20-30% втратять у ціні. Що стосується цибулі, вона почне дешевшати не раніше середини липня", - заявив експерт.

Овочі в супермаркеті, фото: Unian
Овочі в супермаркеті, фото: Unian

З початку року цибуля на українському ринку стала дорожчою вдвічі - ціна злетіла з 35 до 70 грн. Це сталося через тимчасову окупацію Херсонської області, де було велике виробництво ріпчастого, а ще через блокування імпортних постачань.

Популярні новини зараз
Українцям приготували приємний "бонус" до пенсії: хто у черзі на доплати Змії пішли в атаку на українців: як запобігти укусам і чи існує ефективний антидот Упаковка по 80 грн: в Україні супермаркети змінили ціни на цукор, вершкове масло та олію Попрощаєтесь зі своїм житлом? Що станеться з ухилянтами у новому законі про мобілізацію
Показати ще

Однак Пендзин прогнозує, що ситуація налагодиться і остаточно вартість овочів впаде восени, коли дозріє новий урожай.

"В Україні цього року цибулі посадили дуже багато, це великі агропідприємства. Тому осінь буде з дешевою цибулею", – стверджує директор ЕДК.

Цибуля ріпчаста. Фото: Youtube
Цибуля ріпчаста. Фото: Youtube

Раніше ми писали, що хочете стати веганом? Українські супермаркети оновили ціни на свинячі ребра, м'якоть та шашлик

Як повідомляв Знай.ua, українців просять негайно знизити споживання води через руйнування Каховської ГЕС: "Це має зробити кожен"

Також портал Знай.ua писав, що не поспішайте викидати старі: за які радянські речі можна отримати цілий стан