У листопаді минулого року у парламенті зареєстрували законопроєкт про створення Smart ФОП, однак на початок літа його так і не було ухвалено, а реформа зупинилася.

Завдяки цьому проекту подачу декларацій та сплату податків замість підприємця буде здійснювати банк за окрему плату.

Українці. Фото: скрін youtube
Українці. Фото: скрін youtube

Ви самостійно надаєте банку право відраховувати державі податки з вашого рахунку.

Для цього ФОП треба було б відкрити спеціальний рахунок у банку, який за комісію буде подавати декларацію, утримувати 5% єдиного податку з усіх надходжень ФОП, сплачувати ЄСВ і надавати доступ ДПС до даних про зарахування кошті.

Гроші. Фото: Youtube
Гроші. Фото: Youtube

Популярні новини зараз
"Працював усе життя, а користі - нуль": чи можуть українські пенсіонери продати свій стаж Рахунки за світло стануть меншими: хто зі споживачів зможе віддавати скромніші суми Потрібно бути готовим: Галущенко звернувся до українців Коли пролунає останній дзвоник в українських школах: названо дати
Показати ще

Пауза в реалізації

Як пояснив БізнесЦензору один з ініціаторів законопроєкту, народний депутат і перший заступник керівника Комітету ВР з питань податкової та митної політики Ярослав Железняк, на шляху до ухвалення проєкту закону наразі існують деякі технічні завдання, які треба врахувати, щоб подати ініціативу в новій редакції.

податки в Україні
податки в Україні

За його словами, сьогодні триває активізація процесів, пов’язаних із повторним поданням проєкту закону до Верховної Ради, щоб ухвалити його до кінця року й повноцінно запустити вже з наступного.

Його колега, голова Комітету Верховної Ради з питань фінансів, податкової та митної політики Данило Гетманцев зазначив, що наразі триває спільна робота з Міністерством фінансів по впровадженню проєкту Smart ФОП, і щойно буде готовий фінальний текст – Комітет одразу його швидко схвалить та буде рекомендувати до ухвалення в парламенті.

Сплата податків, кадр з відео
Сплата податків, кадр з відео

Народні депутати обіцяють що проект запрцює вже до кінця цього року.

Банки радо прийняли таку ініціативу депутатів.

Так, співзасновник monobank Олег Гороховський повідомив, що ініціатива із впровадженням "розумного" оподаткування спростить життя підприємцям, а сам банк готовий до неї долучитися.

Нагадаємо, встигніть до 31 серпня: Ощадбанк дарує смартфони своїм клієнтам.

Раніше повідомлялося, держава змусить платити всіх: з 5 червня банки щотижня звітуватимуть про перекази клієнтів.