Українці готують до того, що після подорожчання електроенергії можуть підвищити тарифи на воду. І оскільки суми в платіжках значно зростуть, необхідно вчитися економити.

У Держагентстві з питань енергоефективності закликають українців до розумного використання води, завдяки чому підвищення тарифів відчуватиметься не так болісно.

Платіжки. Фото: скрін youtube
Платіжки. Фото: скрін youtube

Як споживачам економити воду:

Закривайте крани

При використанні води для миття волосся, вмивання або гоління необхідно закривати крани. Також можна встановити електронний змішувач, який подаватиме воду, коли рука наближається до крана.

Популярні новини зараз
Пенсіонерам приготували пристойну надбавку, але дадуть не кожному: хтось може надіятись Кінець світу все ближче? Експерти знайшли лякаючий напис, який готує до гіршого: "До Землі наближається" Боржникам за комуналку приготували болісне випробування: юрист розповів, до чого готуватися Тисячі українців привітають грошима: хто та яку допомогу отримає
Показати ще

Слідкуйте за станом сантехніки

Своєчасний ремонт суттєво заощадить гроші, адже навіть декілька крапель із крана, що протікає, можуть наповнити цілу ванну за місяць, а лічильник накручуватиме куби. Разовий виклик сантехніка обійдеться набагато дешевше.

Як відмити ванну. Фото: скрін youtube
Як відмити ванну. Фото: скрін youtube

Встановіть подвійну раковину

Додатковий відсік можна заповнити водою для подальшого миття посуду. Тобто в одному ви намилюєте її, а в другому полощіть.

Не розморожуйте продукти за допомогою води

Це дуже популярний метод для розморожування, але занадто дорогий. Ви не тільки марно витрачаєте воду, а й зменшуєте вміст корисних речовин у продуктах. Краще залишити їх за кімнатної температури.

Використовуйте пральну машину та посудомийку тільки при повному завантаженні

На цю техніку потрібно багато води, тому слід максимально завантажити її посудом або речами при використанні.

Нагадаємо, коли ДТЕК закликає економити: лайфгаки, які допоможуть охолодити ваше житло.