Українців попередили про зростання цін на оренду житла у столиці. Зміни очікуються ближче до кінця літа, за прогнозом президента Асоціації фахівців з нерухомості України Юрія Піти.

Цінники на орендовані квартири почали підвищуватися ще з квітня, і така тенденція збережеться в майбутньому. Це пов'язано із тим, що сьогодні попит на житло у столиці перевищує пропозицію.

Гроші. Фото: скрін youtube
Гроші. Фото: скрін youtube

У червні та липні можна не боятися зростання цін, жодних передумов для різких коливань немає і ситуація на ринку нерухомості цілком стабільна. Однак, до середини серпня оренда квартир подорожчає приблизно на 10-15%.

Наразі українці при виборі житла звертають увагу на наявність прикриття поблизу, оскільки обстріли російських окупантів не припиняються, а раніше, за часів блекаутів, були інші вподобання.

Популярні новини зараз
Запитай у дружини або мами: які документи потрібні українським чоловікам для оновлення даних у ТЦК "Тварі ви, ви не люди": обленерго довело пенсіонера до смерті через вимогу стояти в чергах Українці намагаються зберегти своє майно перед законом про мобілізацію: що хочуть встигнути Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня
Показати ще

"За великим рахунком пріоритети залежали від блекауту більше. Але зараз у цьому плані все стабільно, все-таки ППО працює. Немає вже таких умов, щоб газ був, а також поверховість вже не так враховується", - зазначив експерт.

Оренда житла, фото РБК
Оренда житла, фото РБК

Варто зазначити, що сьогодні однокімнатна квартира в новобудові в середньому коштуватиме 10-15 тис. грн на місяць, двокімнатна – 15-20 тис. грн на місяць, а трикімнатна – від 20 тис. грн. Вторинний ринок коштує дешевше – від 6 тис. до 10 тис. грн. на місяць.

Раніше ми писали про те, що українці можуть заробити пенсію у 10 тисяч гривень, але доведеться "попітніти"

Як повідомляв Знай.ua, НМТ-2023: прохідні бали з кожного предмета для надходження на бюджет - що мають знати випускники