За останній рік ціни на яйця підвищувалися до рекордного рівня, що шокувало пересічних українців. Проте згодом ситуація стабілізувалася, а птахівництво в країні почало відновлюватися.

Аналітик асоціації "Український клуб аграрного бізнесу" Максим Гопка зазначив, що у травні 2023 року кількість свійської птиці в господарствах становить 176,6 млн голів. Цей показник зріс на 10,4 млн, порівняно з минулим роком.

Птахоферма в Малому Кобелячку
Птахоферма в Малому Кобелячку

Українські виробники птиці змогли утримати показники реалізації продукції на забій, але виробництво яєць дуже знизилося. За чотири місяці 2023 року було отримано 3421,1 млн. яєць, що менше на 14% торішнього рівня.

Корми дорогі, але експерти очікують зниження вартості кукурудзи та сої цього року, що дозволить збільшити виробництво курятини. Крім того, українські підприємства планують поступово нарощувати поголів'я, щоб задовольнити внутрішнє споживання, залежно від рівня попиту. За прогнозом, яйця можуть подешевшати ближче до осені.

Популярні новини зараз
Гороскоп на тиждень 29 квітня-5 травня для всіх знаків Зодіаку: дежавю Раків, небезпечні зв'язки Стрілеців і клопіт Дів Як відмовитися від отримання повістки, щоб вам за це нічого не було Тисячі українців привітають грошима: хто та яку допомогу отримає Українці отримають кошти на оздоровлення: названо необхідну умову
Показати ще

"Що стосується виробництва яєць, то цей ринок досить чутливий і залежить як від експортних обсягів, так і від поставок на внутрішній ринок. Поки що в господарствах населення збільшується виробництво цієї продукції, тому, за прогнозами, до осені будемо мати непоганий рівень виробництва, що зробить ціни на яйця доступнішими. Однак під час осінньо-зимового періоду все залежатиме від ситуації з енергетикою, кормами та військовими діями", – прогнозує Максим Гопка.

Яйца, супермаркет, фото: Знай.ua
Яйца, супермаркет, фото: Знай.ua

Нагадаємо, все краще, ніж здається: експерти змінили прогноз курсу долара до кінця 2023 року, що чекає на українців

Раніше ми писали про те, що українці віком від 70 до 80 років отримають "бонус" до основної пенсії.