В Україні пенсіонери можуть отримувати доплати до основного розміру пенсії.

Надбавки надаються пенсіонерам віком від 70 років. Такі люди мають право щомісяця отримувати на 300 грн більше. При цьому, якщо українець відзначив ювілей 15-го числа, він отримає надбавку до пенсії лише за половину місяця. Про це повідомляє ПФУ.

Гроші. Фото: Youtube
Гроші. Фото: Youtube

Пенсіонери після досягнення 75-річчя можуть розраховувати на 456 грн надбавки до пенсії. Українцям віком понад 80 років виплачують на 570 грн більше. Проте є важливий критерій претендентів на підвищені виплати. Це розмір їхньої основної пенсійної виплати. Якщо вона перевищує 10 340 грн, доплата не передбачена.

При досягненні нової категорії за віком виплати підвищуються на суму, якої не вистачає. Наприклад, пенсіонер віком з 70 до 74 років отримував по 300 грн надбавки до пенсії. За досягнення 75-річчя йому виплачуватимуть на 156 грн більше, щоб вийшло 456 грн.

Популярні новини зараз
Платити по 2,64 грн за кВт будуть не всі: якими будуть травневі платіжки за світло Більше не видурять гроші: як перевірити, що сайт, банківська картка чи мобільний номер є шахрайськими Українцям кардинально змінять правила оплати комуналки: до чого готуватись Українським водіям загрожує чималий штраф: через що можна залишитись без грошей у воєнний час
Показати ще

Пенсія. Фото: Youtube
Пенсія. Фото: Youtube

За даними на квітень 2023-го, в Україні пенсії отримували 10,697 мільйона осіб. Кількість пенсіонерів за минулий рік зменшилась на 96 тисяч. На цей час середній розмір пенсії становить 5,2 тис. грн. При цьому більшості виплачують пенсію набагато меншого розміру – до 3 тис. грн (3,1 мільйона пенсіонерів), а від 3 до 4 тис. грн отримують 2,2 мільйона українців.

Середня пенсія за вислугою років, що надається пільговим категоріям громадян, становила 9,1 тис. грн, а пенсія за інвалідністю – 4,2 тис. грн.

Близько 2,7 млн пенсіонерів навіть на заслуженому відпочинку продовжують працювати. Їхня середня виплата - 5,4 тис. грн.

Ті громадяни, які не отримали достатнього стажу для пенсії, можуть розраховувати на соціальну допомогу у розмірі 2,4 тис. грн.

Нагадаємо, ми писали, що холодильник, диван та ліки: що не можуть забрати через борги.

Як повідомляв "Знай.ua" терміни та розміри зменшилися: допомога з безробіття змінилася, причини.

Також "Знай.ua" інформував, не лише крупи: українців порадували зниженням цін на ще один соціально значущий товар.