До кінця 2023 року курс долара в Україні бути кращим, ніж прогнозовані 40 грн.

Такий показник вплине на великий обсяг міжнародної допомоги, яку отримує країна від союзників. Про це розповів співзасновник інвесткомпанії ICU Костянтин Стеценко в інтерв'ю Forbes Україна.

Курс долара. Фото: Youtube
Курс долара. Фото: Youtube

Експерт зазначає, що ситуація позитивніша, ніж очікували.

"Особисто я налаштований оптимістично. Ми прогнозували інфляцію на 2023-й у 15%, курс – 40 грн/$, резерви – $31 млрд. Але бачимо, що економічна ситуація позитивніша, ніж очікували. З урахуванням нинішньої динаміки міжнародної допомоги, у нас вище шанси мати більше резервів на кінець року та кращий курс валют", — сказав він.

Популярні новини зараз
Гороскоп на травень-2024 для всіх знаків Зодіаку: звільнення Тільців, витрати Стрільців та полегшення Водоліїв Комунальні платежі скасовуються: названо категорію осіб, якій можна не платити Отримали зарплату, зробили заначку та залишилися без грошей: українців попередили про неприємності вдома Як відмовитися від отримання повістки, щоб вам за це нічого не було
Показати ще

Також фахівець зазначив, що зараз неможливо оцінити наслідки від руйнування Каховської дамби. На думку Стеценка, буде багато негативних ефектів для природи та економіки, які ми зараз навіть не уявляємо.

Курс долара. Фото: Youtube
Курс долара. Фото: Youtube

Є величезні прямі збитки – зруйнована ГЕС, пошкоджені тисячі осель і комерційних приміщень, значна частина агроземель залишиться без належного зрошення, шкода для екології, вимирання десятків населених пунктів.

Сукупні втрати для економіки у довгостроковій перспективі з урахуванням втрати виробничого та природного потенціалів можуть перевищити $10 млрд — зазначив він.

Проте наразі як вплине на прогноз курсу валют ця трагедія — невідомо.

Нагадаємо, ми писали, що експерти спрогнозували, коли відбудеться злет курсу валют.

Як повідомляв "Знай.ua", що буде із курсом долара на початку літа: експерти озвучили українцям прогноз.

Також "Знай.ua" інформував, держава змусить платити всіх: з 5 червня банки щотижня звітуватимуть про перекази клієнтів.