Через повномасштабне вторгнення росії, велика кількість наших громадян була вимушена покинути рідні домівки і виїхати на більш безпечні територію нашої держави.

Переселенці змушені шукати нове житло, заробіток та потребують соціальної допомоги від держави.

Кредит. Фото: скрін youtube
Кредит. Фото: скрін youtube

Окрім виплат держава вирішила допомогти переселенцям та зняти з них фінансовий тягар плати по кредитам.

Переселенцям що мають кредити за місцем проживання яких ідуть бойові дії або окупація рф, можуть відстрочити свої виплати на період воєнного стану.

Популярні новини зараз
Нарахували 25 000 гривень пенсії, а платять копійки: чому деякі пенсіонери отримують менше, ніж їм належить "Газмережі" просять встигнути до 20 травня: що потрібно зробити всім побутовим споживачам 2,64 грн за кВт – це ще халява: яким буде новий тариф на електроенергію В Україні впроваджують новий спосіб оплати за тепло: що тепер робитимемо
Показати ще

Кредитні картки. Фото: Youtube
Кредитні картки. Фото: Youtube

Про це повідомив народний депутат Ярослав Железняк.

Депутати ухвалили закон про введення обов’язкової реструктуризації споживчих кредитів для людей з територій, які зачепила війна.

"На період воєнного стану і протягом 30 днів після нього буде запроваджено механізм обов’язкової реструктуризації... Позичальники повинні постійно проживати або виїхати з території, на якій ведуться (велися) бойові дії чи ТОТ, не мати простроченої заборгованості станом на 23 лютого 2022 року", - йдеться у повідомленні.

Кредит, скріншот: Youtube
Кредит, скріншот: Youtube

Механізм обов’язкової реструктуризації діятиме, якщо:

  • державна та соціальна матеріальна допомога та/або пенсія, благодійна допомога - це єдине джерело доходу споживача та його сім’ї;
  • споживач - батько/мама багатодітної сім’ї та отримують субсидію на оплату житлово-комунальних послуг;
  • споживач або член його сім’ї - особа з інвалідністю через війну, а загальний дохід - до двох мінімальних заробітних плат.

Проєкт закону 9051 забороняє вимагати заборгованість за прострочений кредит як кредитору, так і колекторській компанії допоки діє воєнний стан та ще 30 днів після його завершення.

Нагадаємо, отримати довідки для пенсії не мучившись у "кілометрових" чергах: у ПФУ дали інструкцію.

Раніше повідомляли, чому затримують пенсію? Українцям назвали категорії, які не стоять у черзі.

Також, переселенцям дадуть другий шанс: як отримати ваучер.