При чому блокують не лише зарплатні картки, але й соціальні та пенсійні.

Адвокатка Анжеліка Пономаренко, чиї клієнти вже опинилися в такій скрутній ситуації, прокоментувала ситуацію. Раніше на час дії воєнного стану було заборонено накладати арешт на рахунки із сумами менше ніж 100 тисяч гривень. Однак у квітні цього року цю заборону скасували. Йдеться у статті "На пенсії".

У разі, якщо людина має борги, її банківський рахунок можуть швидко заморозити незалежно від того, яка сума грошей на ньому.

Юрист зазначає, що підставою для арешту рахунку можуть бути, наприклад, судові рішення, борги за комунальні послуги тощо.

Трапляється, що картки блокують за старими боргами, які давно сплачені. Арештовують рахунки за кредитами, які людина ніколи не брала. Але, які би то не були борги, вирішення питань займає багато часу.

Популярні новини зараз
Війна не закінчиться ні в 2024, ні навіть у 2025: переможниця "Битви екстрасенсів" розповіла про вихід на кордони 1991 року Унітаз буде як новий: секретний лайфхак досвідчених господарок Українці почнуть отримувати сонячні панелі: кому пощастить не боятися відключень Є чим пишатися: який вигляд має перший український позашляховик, який плутають з іномаркою
Показати ще

Як швидко розблокувати рахунок

Законом України "Про внесення змін до деяких законів України щодо окремих особливості організації примусового виконання судових рішень і рішень інших органів під час дії воєнного стану" зазначено, що ви можете розблокувати один рахунок і користуватися сумою в межах 13 400 грн.

Для цього боржник має подати заяву до виконавця, який заблокував рахунки. У заяві потрібно вказати номер рахунку, реквізити банку і просити – визначити цей рахунок поточним рахунком фізичної особи для здійснення видаткових операцій.

Таку заяву необхідно надати особисто чи відправити рекомендованим листом. Виконавець має винести відповідну постанову упродовж двох робочих днів та не пізніше наступного дня направити постанову до банку.

Нагадаємо, ми писали, що ваші гроші недоступні: чому блокують картку та як зняти обмеження.

Як повідомляв "Знай.ua" "Заблокували картку та шантажують": українець розповів, як Monobank "мотивує" повертати борги.

Також "Знай.ua" інформував, ПриватБанк почав блокувати карти всім без розбору, клієнти розгублені: "Тупо і без пояснень".