На одночасну виплату одразу шести пенсій в Україні можуть розраховувати пенсіонери, які вирішили надовго залишити країну.

Потрібно звернутись із відповідною заявою до відділення Пенсійного фонду, та написати відповідну заяву. Про це повідомили на офіційній сторінці відомства у соцмережі Facebook.

Пенсійний Фонд Україні. Фото кадр з "Youtube"
Пенсійний Фонд Україні. Фото кадр з "Youtube"

Під час перебування за кордоном пенсія виплачується в тому разі, якщо це передбачено міжнародним договором України, згода на обов'язковість якого надана Верховною Радою України. Якщо такого договору не складено, то через пів року українці не матимуть змогу отримуватимуть пенсію, навіть якщо будуть за кордоном багато років або зовсім не повернуться додому.

Зазначений порядок виплати пенсій при виїзді за кордон визначається статтями 47 та 51 закону про загальнообов'язкове державне пенсійне страхування.

Популярні новини зараз
Виняток із правил: хто з українців може законно не платити за доставку газу Нові тарифи на воду для трьох категорій споживачів: як зміняться платіжки Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Гроші, гривні: фото informator.ua
Гроші, гривні: фото informator.ua

Поновлення виплати пенсії здійснюється за рішенням територіального органу Пенсійного фонду протягом 10 днів після з'ясування обставин та наявності умов для відновлення її виплати. Виплата пенсії поновлюється в порядку, передбаченому частиною третьою статті 35 та статтею 46 цього Закону.

Нагадаємо, ми писали, що чому затримують пенсію? Українцям назвали категорії, які не стоять у черзі

Як повідомляв "Знай.ua", "папірці" зведуть вас з розуму: щоб сплатити внески для збільшення пенсії, одного договору може бути недостатньо.

Також "Знай.ua" інформував, достроковий вихід українців на пенсію: хто має право оформити?