В Україні з 1 липня перерахують пенсії тим, хто вийшов на заслужений відпочинок за спеціальними законами.

Мова йде про пенсіонерів журналістів, чиновників, науковців тощо. Цікаво, що на даний час спеціальні пенсії, які зазначені українці отримували, не діють, через зміну законодавства. Тобто вийти на спецпенсію наразі неможливо.

Гроші. Фото: Youtube
Гроші. Фото: Youtube

До прикладу, журналісти виходять на пенсію за загальними правилами. Проте ті, хто встиг вийти на пенсію за старими правилами, наразі не отримують підвищення разом з усіма пенсіонерами. Тобто, йдеться лише про невелику частину пенсіонерів.

Причому розмір липневого збільшення виплат для кожного українця буде індивідуальним. Комусь пенсії можуть підвищити на 100 грн, іншим — і на 1000 грн.

Популярні новини зараз
"Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає Українцям готують тарифний удар після опалювального сезону Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку
Показати ще

Гроші. Фото: кадр з Youtube
Гроші. Фото: кадр з Youtube

Тобто, якщо зараз розмір вашої пенсії без урахування надбавок становить 5076 грн., то після липневого підвищення її мають збільшити на 1000 грн. Тобто розмір виплати становитиме 6076 грн. Важливо при цьому відзначити, що на пенсію людина мала вийти за спеціальним законом.

Нагадаємо, Кабінет міністрів запровадив тимчасові обмеження на максимальний розмір індексації пенсій. Розмір підвищення пенсії за результатами індексації буде обмежено 1,5 тис. грн для всіх отримувачів пенсії і страхових виплат, незалежно від категорії.

Нагадаємо, ми писали, що достроковий вихід українців на пенсію: хто має право оформити?

Як повідомляв "Знай.ua" бутерброди будуть без ковбаси: українські супермаркети оновили ціни на батон, чорний хліб та вершкове масло.

Також "Знай.ua" інформував, чому затримують пенсію? Українцям назвали категорії, які не стоять у черзі.