У рамках повномасштабної війни триває загальна мобілізація в Україні, в ході якої виконується низка заходів, у тому числі заклик громадян до лав ЗСУ.

У Львівському обласному територіальному центрі комплектування та соціальної підтримки (ТЦК) роз'яснили порядок вручення повісток. Марія Левко - начальник пресслужби цього ТЦК - нагадала, що повістку можуть отримати чоловіки віком від 18 до 60 років, де завгодно, оскільки на законодавчому рівні немає визначення конкретному місцю для вручення цих "запрошень".

Мобілізація. Фото кадр з Youtube
Мобілізація. Фото кадр з Youtube

Вручення повістки може здійснити як представник органу місцевого самоврядування, і керівники (підприємств, установ, організацій)... і навіть управителі багатоквартирних будинків.

Порядок денний можуть вручити безпосередньо посадові особи ТЦК та СП. Для того, щоб вручити її "правильно", у вас спочатку повинні дізнатися, хто ви - за документами. Під час військового стану громадяни повинні на вимогу надавати їх для перевірки уповноваженій особі. Уповноваженими є представники Національної поліції України.

Популярні новини зараз
Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили"
Показати ще

Порядок денний повинен бути вручений особисто. Якщо особа відмовляється прийняти повістку, складається акт про відмову з підписами уповноважених та свідків, після чого повістку вручають військовозобов'язаному за підписом.

Мобілізація. Фото кадр з Youtube
Мобілізація. Фото кадр з Youtube

Дуже важливо пам'ятати, що вас не відправлять одразу на фронт після вручення повістки та проходження медобстеження.

У "запрошенні" мають бути зазначені ПІБ, рік народження, адреса проживання українця, вид порядку денного, дата, час, адреса та підпис начальника ТЦК.

Нагадаємо, українцям загрожує штраф на 8500 грн: що потрібно знати про правила мобілізації, що діють із червня

Як повідомляв "Знай.uа", адвокат розповів до яких хитрощів вдаються працівники ТЦК, щоб заманити до армії

Знай.ua писав, українцям почали по-новому роздавати повістки: адвокат розповів, чим це загрожує