Кабмін все ж таки ухвалив рішення підвищити тариф на електроенергію, хоча довго відтягував цей момент. Так, з червня споживачі зобов'язані платити за один кіловат 2 гривні 64 копійки. Це означає, що суми у платіжках суттєво зростуть.

Після підвищення тарифу українським сім'ям доведеться щомісячно платити в середньому на 250 гривень більше, однак у деяких сума у ​​платіжці злетить на півтисячі гривень і навіть більше.

Гроші. Фото НБУ
Гроші. Фото НБУ

Українцям підрахували, у кого так сильно подорожчає світло з огляду на те, що середній обсяг електрики, що споживається за місяць середньостатистичною українською родиною, становить 160 кВт-год. Раніше таким споживачам надходила платіжка на суму 230,4 грн за тарифу 1,44 грн. Після подорожчання вона становитиме 422,4 грн.

Однак потрібно враховувати, що у високоповерхових будинках не проводять газ за правилами безпеки, тож жителі споживають більше електрики, використовуючи електроплити та бойлери.

Популярні новини зараз
Молитися на індексацію не доведеться: українцям підказали, як збільшити пенсію Гороскоп на тиждень 18-24 березня для всіх знаків Зодіаку: легкий шлях Скорпіонів, відмова Тельців та труднощі Риб Виїзд з України зміниться 18 березня: які нововведення чекають на всіх вже в понеділок Підвищення пенсій з 25 березня: у кого і на скільки в Україні збільшаться виплати
Показати ще

У середньому такі сім'ї витрачають близько 530 кВт-год на місяць. Раніше комуналка їм обходилася 873,6 грн, а тепер платіжки приходитимуть із сумою 1372,8 грн. Різниця досить суттєва і становить майже 500 гривень.

Платіжки. Фото: скрін youtube
Платіжки. Фото: скрін youtube

Раніше ми писали про те, яке покарання загрожує українцям у разі ігнорування розпочатого проходження ВВК: штраф – не найстрашніше

Як повідомляв Знай.ua, діти в небезпеці: у МОЗ повідомили про небезпечну хворобу, яка косить найменших

Також портал Знай.ua писав, що держава змусить платити всіх: з 5 червня банки щотижня звітуватимуть про перекази клієнтів