Держприкордонники виявили схему для перетину держкордону за допомогою системи "Шлях" з метою подальшого неповернення на територію України.

Прикордонники посилили контроль за виїздом перевізників, які зареєстровані у системі "Шлях". Близько 1,5% водіїв, які виїхали у січні-лютому, так і не повернулися в Україну. Про це повідомляють у Держприкордонній службі.

Виїзд за кордон, скріншот: YouTube
Виїзд за кордон, скріншот: YouTube

Більшість зловживань відмічаються з боку ФОП, які реєструють осіб у системі за винагороду у 3000-7000 доларів. Іноді створюється спеціальне підприємство для здійснення протиправної діяльності.

"Проведений прикордонною службою аналіз виїзду водіїв транспортних засобів суб'єктів господарювання, які мають ліцензію на право провадження господарської діяльності з міжнародних перевезень, вказує на деякі правопорушення", – йдеться у повідомленні.

Популярні новини зараз
Помер Король Британії Чарльз ІІІ (оновлено) Гороскоп на тиждень 18-24 березня для всіх знаків Зодіаку: легкий шлях Скорпіонів, відмова Тельців та труднощі Риб Клієнти Monobank залишаються без грошей: доступ до рахунку закривають без попередження Нові правила передачі показників та оплати послуг: газовики попередили про зміни
Показати ще

Зазначений характер правопорушень спостерігається у перевізників майже зі всіх регіонів України, але найбільше їх у Тернопільській, Закарпатській, Івано-Франківській, Рівненській та Львівській областях.

У результаті з початку року понад 4300 водіям компаній було відмовлено у виїзді з України. А з початку роботи проєкту "Шлях" 38 ліцензіатів тимчасово втратили доступ до системи. Правоохоронці ведуть понад 60 кримінальних проваджень за фактами незаконного перетину кордону. Підозри отримали 126 осіб, а засуджено було 4 особи.

Нагадаємо, ми писали, що нардеп Торохтій, який катається Європою, був ініціатором заборони виїзду для нардепів.

Як повідомляв "Знай.ua" заборона виїзду 17-річним підліткам: прикордонники пояснили.

Також "Знай.ua" інформував, назад в Україну пускатимуть тільки за гроші: що задумала влада для порушників які втекли за кордон?