В яких випадках доведеться повернути частину одержаних грошей державі.

Субсидію призначають українцям, які не в змозі оплачувати комунальні послуги. Серед вимог, які необхідно дотримуватися, щоб отримати допомогу, сумарний розмір плати за комуналку перевищує 15% від сумарного місячного доходу членів сім'ї. Є ще ціла низка умов, які можуть вплинути як на сам факт призначення субсидії, так і на її розмір.

Оформлення субсидії. Фото: скрін youtube
Оформлення субсидії. Фото: скрін youtube

Субсидія призначається лише на той обсяг споживання, який передбачений соціальними нормативами. Умовно кажучи, якщо за соціальними нормами вам належить 3 кубометри води на місяць, а ви спожили 5 кубометрів, то субсидію дадуть лише на вартість 3 кубометрів, а за решту два доведеться сплатити повну ціну.

Але, як правило, люди, які отримують допомогу від держави, намагаються вписатись у нормативи. Проте надмірне споживання у жодному разі не є приводом для відмови у субсидії.

Популярні новини зараз
Вистачить на продукти й навіть комуналку: ПриватБанк нарахує клієнтам по 2500 грн кешбеку Вистачить на хліб, поповнення рахунку та упаковку насіння: кому з 1 квітня додадуть до пенсії 500 грн Підвищення пенсій з 25 березня: у кого і на скільки в Україні збільшаться виплати Зібрав долари на "чорний день" - отримай штраф: в Україні змінилися правила зберігання валюти
Показати ще

Субсидії. Фото: Youtube
Субсидії. Фото: Youtube

Приводами для відмови у субсидії можуть бути:

  • надання недостовірних відомостей про доходи і витрати членів сім'ї у декларації;
  • зміни складу сім'ї;
  • неповні відомості про майно, яким володіють члени сім'ї.

Отже, якщо один із цих чи будь-яких інших факторів з'ясується, то субсидіанту доведеться повернути частину грошей, що були незаконно отримані.

Нагадаємо, ми писали, хто з пенсіонерів отримає великі доплати — понад 4 тисячі гривень.

Як повідомляв "Знай.ua", що однієї ціни для всіх немає: українців шокували новими квитанціями за воду.

Також "Знай.ua" інформував, що у серпні декому з пенсіонерів пощастить отримати солідну суму.