З 1 червня 2023 року в Україні почав діяти новий тариф на електроенергію для населення – 2,64 гривні за кВт*годину. Відповідну постанову опублікував Кабінет міністрів України і натякнув, що переглянути тарифи можуть ще раз.

Згідно з постановою Кабміну, новий єдиний тариф на електричну енергію для українців діятиме з 1 червня до 31 грудня 2023 року. Відтак є ймовірність, що наприкінці року уряд знову перегляне тариф у бік збільшення.

Платіжка за електроенергію. Фото: скрін youtube
Платіжка за електроенергію. Фото: скрін youtube

Зазначається, що ухвала не скасовує пільговий нічний тариф на електроенергію. Так, з 23:00 до 07:00 українці платитимуть 50% від чинного денного тарифу, тобто 1,32 гривні за кВт*годину.

Електроенергія Фото: скрін youtube
Електроенергія Фото: скрін youtube

Популярні новини зараз
Хто заслужив на пенсію майже 10 000 грн: нова формула ПФУ наповнить вашу кишеню грошима Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо Штрафи від 3,5 тисяч гривень: "Газмережі" попередили власників газових плит та колонок Українцям виплатять по 10 800 гривень на особу: хто отримає нову допомогу
Показати ще

Варто зазначити, що після ракетних атак російських окупантів енергетична система України перебуває у плачевному стані. В уряді наголосили, що підвищення тарифів вимушений крок, який дозволить провести ремонтні роботи та підготувати енергосистему до наступного опалювального сезону.

Як раніше зазначив міністр енергетики України Герман Галущенко, після підвищення тарифу суми у платіжках громадян збільшаться в середньому на 250 гривень.

Раніше портал Знай повідомляв, подорожчання всіх товарів та послуг: ціни на електроенергію для бізнесу вдарять по кожному українцю.

Також наш портал інформував, українців залишать без штанів: разом із електроенергією підвищать ще один тариф.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, "Давайте гроші, або вимкну світло": українці запідозрили шантаж ДТЕК Ахметова перед підвищенням тарифів.