Укренерго пояснило причину зникнення енергопостачання.

30 травня 13:28 по всій вкраїні відбулося відключення світла через спрацювання автоматики на енергетичній інфраструктурі. Його спричинила зниження частоти в Об'єднані енергосистеми України, причина зниження з'ясовується фахівцями Укренерго. Повідомляють в ДТЕК.

Електрик, фото: Знай.ua
Електрик, фото: Знай.ua

30 травня з 13:28 по всій країні відбуваються відключення світла через спрацювання автоматики на енергетичній інфраструктурі. Його спричинило зниження частоти в об’єднаній енергосистемі України —йдеться у повідомленні.

В "Укренерго" пояснюють, що в енергосистеми аварійно відключили декілька магістральних високовольтних ліній, внаслідок цього, дією протиаварійної автоматики були частково знеструмлені споживачі в низці областей.

Популярні новини зараз
Тарифи просто непідйомні для пенсіонерів: українці тікають від "Київстар" Для ФОП вступили у дію нові правила Діставайте велосипеди: перевізники готуються підняти ціни на проїзд відразу на третину Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи
Показати ще

НЕК "Укренерго" повідомляє, наразі триває заживлення споживачів. Постачання електроенергії всім споживачам буде відновлення у найближчі години, а наразі розпочато розслідування причини інциденту.

Окремо наголошуємо що відключення відбулись через технічні причини та не пов'язані з дефіцитом потужності в енергосистемі —зазначають в енергетичній компанії.

Станом на 14:32 компанія надала дозвіл на відновлення електропостачання.

Нагадаємо, ми писали, що НКРЕКП обгрунтував двоетапне підвищення: як зміняться тарифи на воду.

Як повідомляв "Знай.ua" українцям заборонили купатися у водоймах під час війни: у яких саме і чому.

Також "Знай.ua" інформував, суддя яка співпрацювала з окупантами хоче уникнути покарання: адвокат давить на жалість.