Соціальна сфера чи не найчутливіша, вона продовжує забезпечуватися державою, що воює.

Пенсіонери, які досягли певного віку мають право на доплати від держави, вона може коливатися в районі 300 – 570 гривень. Суми залежать від віку: 70 років – 300 гривень, 75 – 80 років – 456 гривень, 80 років – 570 гривень.

Пенсіонери. Фото: Youtube
Пенсіонери. Фото: Youtube

У пенсіонерів, яким виповнилося 80 років і більше, розмір пенсійної виплати не може бути меншим за 3120 гривень. У пенсіонерів віком від 70 до 80 років такий розмір не може бути меншим за 3000 гривень, у віці до 70 років – 2760 гривень.

У червні 2023 року частина пенсіонерів в Україні зможуть отримати доплати до пенсій. Мінімальний розмір надбавки становитиме 100 гривень, максимальний — 1 500 гривень. Доплати отримають ті пенсіонери, які після призначення пенсії чи попереднього перерахунку відпрацювали 24 місяці, або ті, у кого від попереднього перерахунку чи призначення пенсії минуло не менше ніж два роки.

Популярні новини зараз
Погрожують відключенням та вимагають гроші: українці скаржаться на терор "газовиків" Продасте за 8000 гривень: колекціонери влаштували полювання на особливі 5 копійок Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Пенсіонерка. Фото: скрін youtube
Пенсіонерка. Фото: скрін youtube

Є також ті пенсіонери, які провели перерахунок два роки поспіль, пропрацювали декілька місяців і звільнилися, то їм також здійснять перерахунок, але врахують ті два-три місяці, які в них є після останнього призначення чи перерахунку.

Мінімальну пенсію сьогодні нараховують для тих, хто має низький стаж, тобто — менше ніж 20-25 років. Така пенсія складає один прожитковий мінімум для осіб, які втратили працездатність — 2 093 гривень.

Нагадаємо, ми писали, що субсидія після смерті одержувача: як українським сім'ям не втратити допомогу.

Як повідомляв "Знай.ua" "Ощадбанк" терміново попередив власників пластикових карток.

Також "Знай.ua" інформував, майже 7 тисяч допомоги від ООН: які вимоги до отримувачів.