Колишній керівник районної державної адміністрації Києва та начальник поліцейського відділення столичного Річкового порту незаконно придбали дороговартісне рухоме і нерухоме майно.

Щоб не "спалитися" з майном, чиновники звичайно переписали усе майно на своїх дружин.

Хабар
Хабар

Про це повідомило Національне агентство із запобігання корупції.

У декларації ексочільника райадміністрації столиці та експертили помітили отримання дружиною у власність двох приміщень нежитлового фонду вартістю понад 2,5 мільйона гривень.

Популярні новини зараз
Абоненти збунтувалися проти "Київстар": не хочуть доплачувати за гігабайти, якими не користуються Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати Українцям готують тарифний удар після опалювального сезону
Показати ще

Дружина цього чиновника також якимось магічним образом змогла придбати автомобіль люкс-класу Mersedes-Benz за 3 мільйони гривень.

Декларант запевняв, ніби все придбано за гроші, які були зароблені від 2020 до 2021 року.

хабар
хабар

За даними, що проаналізували експерти, чиновник та його дружина не мали достатнього рівня доходів для купівлі всього вищезазначеного.

Ще однією власницею несподіваного багатства виявилася дружина начальника відділу поліції Річкового порту.

Корупція. Фото: bigmirnet
Корупція. Фото: bigmirnet
Корупція. Фото: bigmirnet

У цьому випадку декларант не придумав нічого кращого, як збрехати про бабусю-мільйонерку, яка вирішила на старості років подарувати його дружині квартиру за 7 мільйонів гривень.

Проте проведений НАЗК моніторинг службовця встановив, що бабуся не могла мати таких коштів.

Детективи НАЗК направили матеріали до Слідчої антикорупційної прокуратури для вирішення питання про початок судового процесу з метою вилучення незаконно отриманого майна на користь України

Нагадаємо, ми писали, що погрози та переслідування: експрацівник поліції тероризує дівчину, бо вона не захотіла стосунків.

Як повідомляв "Знай.ua" львівська митниця поновила на посаді хабарника: брав гроші та давав здачу просто під камерами.