В Україні знизилися ціни на деякі соціально значущі продукти, серед яких, зокрема, яйця, молоко та макаронні вироби. Про це свідчать дані цінового моніторингу, які опублікувало Головне управління Держпродспоживслужби в Одеській області.

Так, повідомляється, що у квітні в Україні знизилися середні роздрібні ціни на низку основних продовольчих товарів. Макаронні вироби стали дешевшими на 5,4%, на 11,4% подешевшала вівсяна крупа. Молоко та яйця впали в ціні на 7,3% та 7,9% відповідно.

Супермаркет. Фото: скрін youtube
Супермаркет. Фото: скрін youtube

Крім того, впали ціни на низку популярних овочів. Капуста білокачанна стала дешевшою на 9,4%, буряки - на 7,2%, цибуля ріпчаста - на 2,1%, картопля - на 5,7%. Соняшникова олія рафінована порадувала незначним здешевленням – на 3,3%. Також на 5,1% знизився цінник на сіль.

Супермаркет. Фото: скрін youtube
Супермаркет. Фото: скрін youtube

Популярні новини зараз
Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня "Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин
Показати ще

Втім, не обійшлося і без подорожчання. За даними моніторингу, свинина зросла в ціні на 9,7%, яловичина – на 3,2%. Серед овочів піднялися ціни на моркву – на 2,8%.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, що в Україні подорожчала сіль, хоча до травня ціни трималися на низькому рівні: скільки зараз коштує.

Також наш портал інформував, в Україні дорожчає соняшникова олія: як змінилися ціни та де можна купити подешевше.

Крім того, ми писали, ситна вечеря стане ще й дешевою: українські супермаркети оновили ціни на гречку, яйця та соняшникову олію.