Українці зі статусом ВПО отримують допомогу на проживання від держави у розмірі 2000 гривень на дорослого та 3000 гривень на дітей або осіб з інвалідністю. Втім, найближчим часом кількість одержувачів даної допомоги може скоротитися. Про це заявила голова Мінсоцполітики Оксана Жолнович у коментарі "Українському радіо".

За словами Оксани Жолнович, в Україні можуть виникнути труднощі з виплатою допомоги усередині переміщених осіб. Зазначається, що суми, закладеної до бюджету, може вистачити до кінця року. У зв'язку з цим в уряді розглядається новий механізм виплати цієї допомоги.

Допомога ВПО. Фото: Youtube
Допомога ВПО. Фото: Youtube

"Ми замислюємося над форматом, бо є люди, які вже цілий рік отримують таку допомогу. І є варіант — можливо, таким людям допомогти реінтегруватися в громаду, знайти роботу, підтримати їх, щоб вивести в економічну самостійність. Напевно, логічніше дивитися з урахуванням адресності, тому що сьогодні ми платимо всім і ми не перевіряємо — а може, людина вже працює, а може вона взагалі вже працювала", - заявила чиновниця.

Виплати. Фото: скриншот Youtube
Виплати. Фото: скриншот Youtube

Популярні новини зараз
Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку Оля Полякова дізналася, що вагітна після розлучення: як насправді з'явився Буряковський
Показати ще

Оксана Жолнович наголосила, що влада намагатиметься допомогти переселенцям інтегруватися в нове суспільство і тим самим скоротити кількість одержувачів виплат.

Раніше портал інформував, уряд анонсував зміни у працевлаштуванні переселенців: на що чекати українцям.

Також наш портал інформував, що українські переселенці нарешті без проблем зможуть оформити документи: спростили реєстрацію місця проживання.

Крім того, ми писали, як відновити документи на право власності у разі втрати або знищення: докладна інструкція.