У Мінсоцполітики нагадали 9 причин, через які українці не зможуть отримати субсидію.

Умови, при яких громадянам України можуть відмовити у наданні субсидії, нагадали у Міністерстві соціальної політики.

Оформлення субсидії. Фото: скрін youtube
Оформлення субсидії. Фото: скрін youtube

Хто не має права на отримання субсидії в Україні:

1. Якщо загальна площа житлового приміщення перевищує 130 квадратних метрів (для квартир у багатоквартирних будинках) або 230 квадратних метрів (для індивідуальних будинків).

2. Якщо член сім'ї проводив фінансові операції на суму понад 50 тисяч гривень протягом останніх 12 місяців. Виняток для тих, хто придбав житло, з проданого єдиного житла.

Популярні новини зараз
Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу Пенсіонери отримають підвищену пенсію: які умови Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам
Показати ще

3. Якщо у особи є депозитний рахунок (рахунки) з балансом понад 100 тисяч гривень на перше число місяця, в якому призначається субсидія.

Оформлення субсидії. Фото: скрін youtube
Оформлення субсидії. Фото: скрін youtube

4. У власності особи є транспортний засіб, з року випуску якого минуло менше ніж 5 років. Або більше одного транспортного засобу, що підлягає державній реєстрації і був випущений менше ніж 15 років тому (крім причепа і мопеда).

5. Якщо член сім'ї або особа з домогосподарства має більше одного житлового приміщення у своєму володінні на перше число місяця, коли призначається субсидія. До цього пункту є декілька винятків.

  • Житлові приміщення, які належать на правах спільної сумісної або часткової власності, включаючи ті, що розташовані у гуртожитках.

  • Житлові приміщення, розташовані у сільській місцевості, селищах міського типу, на тимчасово окупованих територіях у Донецькій та Луганській областях, Автономній Республіці Крим та м. Севастополі.

  • Житлові приміщення, щодо яких оформлено право на спадщину, за умови, що жодне з цих приміщень, включаючи ті, що перейшли у спадок, не здається в оренду. Це підтверджується актом обстеження матеріально-побутових умов домогосподарства.

  • Житлові приміщення, отримані дитиною-сиротою, дитиною, позбавленою батьківського піклування, або особою з їх кількості за рахунок державного або місцевого бюджету.

  • Житлові приміщення, які були зруйновані або стали непридатними для проживання внаслідок бойових дій, терористичних актів, диверсій, спричинених збройною агресією Російської федерації.

6. Якщо людина не повернула переплату за попередні невикористані кошти субсидії.

Оформлення субсидії. Фото: скрін youtube
Оформлення субсидії. Фото: скрін youtube

7. На початок періоду, за який враховуються доходи для призначення житлової субсидії, виявляється, що є особи, що досягли 18-річного віку, але не отримують доходів, що можуть враховуватися при нарахуванні субсидії.

8. Вона на день звернення отримала від постачальників послуг/підприємств інформацію про наявність простроченої заборгованості з оплати послуг протягом трьох місяців.

9. У неї є борг у виконавчих провадженнях про стягнення аліментів, який триває понад 3 місяці.

Нагадаємо, ми писали, що в Україні розширили перелік людей, які мають право на щомісячну допомогу 2000-3000 гривень.

Як повідомляв "Знай.ua" українці можуть платити за газ менше: у "Нафтогазі" розповіли, що потрібно зробити.

Також "Знай.ua" інформував, пенсія у зв'язку з втратою годувальника в Україні: скільки отримуватимуть діти.