В Україні продовжується процес оптимізації програми обміну ламп розжарювання для населення. З 1 травня у застосунку Дія для обміну будуть доступні тільки центральні відділення Укрпошти у 23 населених пунктах країни — містах-мільйонниках та обласних центрах.

У цьому місяці кількість поштових відділень для обміну лампочок скоротять — через "Дію" можна буде замовити лампочки лише в центральних відділень Укрпошти у 23 обласних центрах.

Лампочки. Фото: скриншот з відео
Лампочки. Фото: скриншот з відео

Усі, хто встиг замовити лампочки через мобільний застосунок до 1 травня, мають змогу отримати їх у зазначеному відділенні до 5 травня включно. Так само без попереднього замовлення лампочки можна обміняти в доступних відділеннях Укрпошти за наявності.

З 6 травня лампи розжарювання обмінюватимуть лише в центральних відділеннях 23 обласних центрів. Для обміну, як і раніше, окрім п’яти ламп розжарювання потрібно мати паспорт та податковий номер.

Популярні новини зараз
Світло відключатимуть на 6 годин, а про опалення взимку і не мрійте: українців серйозно попередили Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Готуйте гаманці: скільки доведеться платити за електрику та газ з 1 травня Продасте за 8000 гривень: колекціонери влаштували полювання на особливі 5 копійок
Показати ще

Енергозберігаючі лампочки. Фото: кадр з youtube
Енергозберігаючі лампочки. Фото: кадр з youtube

За 3 місяці від початку старту програми українці обміняли близько 18,2 млн ламп. Найбільший попит на світлодіодні лампи спостерігається на Київщині, де мешканці обміняли вже близько 2,5 млн ламп, та у Дніпропетровській області, де кількість обміняних лампочок складає вже майже 2 млн. Станом на зараз в Україні до обміну доступно 17 млн ламп. Ще 5 млн світлодіодних ламп поступлять в Україну найближчим часом.

Нагадаємо, ми писали, що оливки для мажорів? Українські супермаркети здивували новими цінниками — майже на третину дорожче.

Як повідомляв "Знай.ua" штрафувати по-новому: українців чекають покарання за бізнес діяльність.

Також "Знай.ua" інформував, в Україні зʼявиться нова платіжна система: зможуть видавати картки.