Для наших дорогих читачів, котрі під час "вилазки" до магазину стежать за цінниками на соціальні продукти харчування, є дуже важливі новини. Справа в тому, що великі українські мережі супермаркетів оновили ціни на пшеничний та житній хліб, борошно, а також макарони.

У першій половині квітня, якщо порівнювати з березнем, ціни на пшеничний хліб і борошно стали трохи нижчими, а ось макарони та житній хліб піднімаються в ціні.

Про це стало відомо завдяки оперативній інформації від аналітиків економічного порталу Minfin, пише "Хвиля".

Супермаркет, макарони, фото: Знай.ua
Супермаркет, макарони, фото: Знай.ua

Вартість пшеничного хліба

Згідно з відкритою інформацією, першого тижня квітня пшеничний батон цілий у середньому по супермаркетах коштував 31,99 грн. за 650 грам, хоча у березні середня ціна становила 32,10 грн. Нарізний батон вагою 600 грам коштуватиме 35,93 грн. Зазначимо, що порівняно із березнем ціна не змінилася.

Популярні новини зараз
Йдеться майже про 10 тисяч гривень: скільки сьогодні мають отримувати українські пенсіонери Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

Ціни на пшеничний хліб, скріншот: Minfin
Ціни на пшеничний хліб, скріншот: Minfin

Вартість житнього хліба

Хліб "Український Московський" вагою 950 грам у березні коштував 36,28 грн., а у квітні ціна склала 38,08 грн. "Бородінівський" вагою 300 грам подорожчав з 29,97 грн. до 30,10 грн.

Ціни на житній хліб, скріншот: Minfin
Ціни на житній хліб, скріншот: Minfin

Вартість борошна

На 75 коп за місяць знизилася середня ціна на кілограм борошна. Якщо у березні борошно продавалося по 22,95 грн./кг, то у квітні – по 22,20 грн./кг.

Ціни на борошно, скріншот: Minfin
Ціни на борошно, скріншот: Minfin

Ціни на макарони

Трохи за місяць подорожчали макарони. З березня по квітень середня ціна зросла на 9 коп. – з 30,26 грн./кг до 30,35 грн./кг.

Ціни на макарони, скріншот: Minfin
Ціни на макарони, скріншот: Minfin

Нагадаємо, продукти великоднього кошика подорожчали, від чогось доведеться відмовлятися? М'ясо, яйця чи випічка.

Раніше повідомлялося, як швидко приготувати корисні чіпси з молодої капусти: снеків із магазину точно не захочеться.

Також, ранкові грінки дешевшають: українські супермаркети знижують ціни на олію, хліб та яйця.