Українські дослідники тепер можуть отримати гранти від ЄС без необхідності виїзду з України завдяки новій стипендіальній програмі під назвою "Дистанційні дослідницькі гранти для українських науковців".

Ця програма, яка фінансується Європейським Союзом через проєкт "EURIZON H2020", має на меті підтримку українських дослідників, які стали жертвами російської агресії та мають труднощі з виконанням своєї наукової роботи.

Гранти дозволять українським дослідницьким групам продовжувати свою наукову роботу дистанційно, а також співпрацювати з партнерами з наукових організацій ЄС. Проєкти можуть тривати від 6 до 12 місяців, а дослідницькі групи можуть складатися від 2 до 5 (і більше) осіб.

Заявки на участь у стипендіальній програмі приймаються до 8 травня 2023 року до 12:00. Керівник проєкту повинен подати заявку від імені дослідницьких груп з України через онлайн-форму на порталі. Результати процесу оцінювання та відбору будуть оголошені у червні 2023 року, а науковці зможуть розпочати виконання проєктів у липні того ж року.

Раніше ми розповідали що: Горбунов зізнався, що намагався зв'язатися з Винником, але той не відповідає на його дзвінки

Популярні новини зараз
Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою
Показати ще

Нагадуємо: Олег Старіков розповів, що зробити з Міноборони, щоб більше не було корупційних скандалів

Також: Політолог Володимир Фесенко повідомив, що після війни Україна і Польща можуть укласти оборонний союз, але зараз він уже де-факто існує