Нацкомісія, що здійснює держрегулювання у сферах енергетики і комунальних послуг ухвалила рішення про підвищення тарифів на розподіл електроенергії для шести операторів системи розподілу, розташованих у зоні бойових дій.

Підвищення відбудеться з 1 до 30 квітня 2023 року на 5,2-13,7%. Про це повідомляє НКРЕКП.

Показання лічильників електроенергії. Фото: Youtube
Показання лічильників електроенергії. Фото: Youtube

Регулятор продовжив на квітень діючі тарифи на розподіл е/е ще для 26 ОСР, включно з 22 компаніями, які працюють на стимулювальному тарифі, та ще для шести - за методологією "витрати +".

Тарифи на розподіл е/е для АТ "ДТЕК Донецькі електромережі", АТ "Херсонобленерго", ТОВ "ДТЕК Високовольтні мережі", ТОВ "Луганське енергетичне об'єднання", ДП "Регіональні електричні мережі" та ПАТ "Запоріжжяобленерго" з 1 до 30 квітня буде підвищено порівняно з діючими за першим класом напруги на 8,6-13,7%.

Популярні новини зараз
Помер Король Британії Чарльз ІІІ (оновлено) Всі дані передадуть до податкової: доведеться заплатити за кожен метр Потрібно бути готовими: що буде з курсом долара до літа Вам знадобиться магніт: перевірте монети в гаманці – деякі можуть принести 35 000 гривень
Показати ще

Платіжки за комуналку. Фото: скрін youtube
Платіжки за комуналку. Фото: скрін youtube

За другим класом напруги підвищення становитиме 5,2-8,7%, за винятком ПАТ "Запоріжжяобленерго", для споживачів якого тариф знизиться на 0,3%.

У нових тарифах для шести обленерго було переглянуто, зокрема, витрати на виплату зарплати, оплату послуг за передачу е/е і диспетчерських послуг НЕК "Укренерго", закупівлю втрат е/е в мережах, закупівлю е/е на спотовому ринку.

Підставою для зміни тарифів на розподіл е/е лише на один місяць є очікувана зміна Кабінетом Міністрів механізму ПСО (спеціальних обов'язків) щодо населення з 1 травня 2023 року.

Скриншот тарифів, НКРЕКП
Скриншот тарифів, НКРЕКП

Нагадаємо, ми писали, хто з українців під час воєнного стану може не платити комуналку: треба лише взяти довідку.

Як повідомляв "Знай.ua" як діяти, коли зник мобільний зв'язок і ні до кого не додзвонитися: легке рішення.

Також "Знай.ua" інформував, картопля по 124 гривні: українців шокували елітною бульбою у супермаркетах.