В українських супермаркетах стрімко зростають ціни на продукти, і за останній рік деякі товари практично стали делікатесами через свою непідйомну вартість. Їхні ряди, схоже, готуються поповнити оливки, які у березні сильно додали в ціні. Про це свідчать дані моніторингу, опубліковані на порталі Мінфін.

Через повномасштабну війну та подальший сплеск інфляції, в Україні різко злетіли ціни на продукти, які раніше не становили великої цінності. Наприклад, цибуля б'є цінові рекорди, а також не відстає морква та капуста. М'ясні вироби стали на вагу золота. Так, список "делікатесів" можуть поповнити і оливки, які додали в ціні в березні.

Супермаркет. Фото: скрін youtube
Супермаркет. Фото: скрін youtube

Станом на 30 березня зелені оливки без кісточки торгової марки "Іберіка" в середньому продаються по 48,50 за 170 грамів. У лютому вони коштували помітно дешевше – 33,92 гривні.

Ціни на оливки. Фото: скрін Мінфін
Ціни на оливки. Фото: скрін Мінфін

Популярні новини зараз
Подорожчання до 90%: споживачам анонсували "сюрпризи" рахунках за комуналку Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає
Показати ще

Оливки чорні без кісточки "Іберіка" пропонуються у супермаркетах у середньому по 63,13 гривні за 300 грамів, що майже на 5 гривень дорожче, ніж було у лютому.

Оливки "Іберіка" чорні з кісточкою зросли в ціні з 62,30 до 68,45 гривні за 300 грамів.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, у березні морква подорожчала ще на 50%: які цінники виставили супермаркети і де дешевше.

Також наш портал інформував, в Україні дешевшає сіль, але дорожчає цукор: у яких супермаркетах найвигідніші ціни.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, задоволення не з дешевих: українцям показали, як змінилися ціни на сосиски та сардельки у супермаркетах.