Оксана Датій, колишня в.о. керівника київської податкової служби, яка "прославилась" списком бажань, та яку підозрюють у багатомільйонних схемах, має намір оскаржити своє звільнення через суд.

Датій звільнили після публічних звинувачень у корупції від ДБР. 6 лютого у Державній податковій службі видали наказ про її звільнення, а 9 оголосили. 9 березня, посадовиця подала до суду. Вона вимагає скасувати звільнення, поновити її на держслужбі та виплатити компенсацію заробітку за "вимушений прогул".

Скриншот листа з бажаннями. Фото: скриншот Telegram
Скриншот листа з бажаннями. Фото: скриншот Telegram

13 березня суд залишив позов податківиці без руху через те, що вона неправильно його оформила. Їй дали 10 днів для усунення помилок.

Чи виправила Датій свій позов — наразі в реєстрі не вказано. Крім того, у наявному рішенні суду не йдеться, на підставі чого її звільнили. Раніше повідомлялося, що вона писала заяву на звільнення за власним бажанням.

Популярні новини зараз
Україна може поринути у темряву: енергетики заговорили про блекаут Хто з українців залишиться без пільг у 2024 році 3 хвилини – правда чи міф? За скільки ракета "Циркон" може дістатися українських міст За безкоштовні поїздки в автобусах тепер доведеться платити
Показати ще

1 лютого правоохоронці провели обшуки у Датій. Під час обшуку у жінки виявили 158 тисяч доларів, 530 тисяч гривень та 2,2 тисячі євро, елітні годинники, автомобілі тощо. Серед цікавинок – виявили список бажань чиновниці. Там була поїздка в Лондон, мільйон доларів, соболина шуба і годинник Breguet.

У Бюро зазначили, що рівень життя чиновниці не відповідає рівню її офіційних доходів. Будинок під Києвом вартістю орієнтовно у 200 тисяч доларів, дві машини вартістю близько 150 тисяч доларів. При цьому одне з авто чиновниць вартістю приблизно 100 тисяч доларів США записано на її особистого водія, доходи якого за останні роки становили не більше 8 тисяч доларів США.

Нагадаємо, ми писали, що медкомісії для служби реформують: Залужний та Резніков обіцяють посприяти.

Як повідомляв "Знай.ua" конфісковані білоруські бурові установки віддали Ринату Ахметову.

Також "Знай.ua" інформував, митника Михайла Бурдейного, у машині якого знайшли 700 тисяч доларів, суд просто відпустив.