Очільниця ради Інституту податкових реформ Олени Хотенко зазначає, що це особиста думка народної депутатки Ніни Южаніної.

За словами Олени Хотенко, яка дала коментар для "Громадського радіо", якщо підняти принципи модельної конвенції про усунення подвійного оподаткування, то всі громадяни України, які перебувають закордоном понад 183 дні, згідно з нашим законодавством, взагалі вже є податковими резидентами інших країн.

Податки, фото: кадр з відео
Податки, фото: кадр з відео

У деяких країнах, таких як Німеччина, наші громадяни стали податковими резидентами з другого дня перебування у цій країні. Тому декларування, яке передбачене законодавством України, на них вже не розповсюджується. І вони не повинні декларувати свої доходи за кордоном, які ними утримані, і платити податки, — зазначила Хотенко.

Також вона зазначила, що держава турбується про всіх громадян, і якщо від наших громадян вимагали б подібного декларування, це була б дискримінація. "Не можуть люди платити податки двічі в різних країнах. Це подвійне оподаткування", - зазначила Хотенко.

Популярні новини зараз
Вистачить на хліб, поповнення рахунку та упаковку насіння: кому з 1 квітня додадуть до пенсії 500 грн Всі дані передадуть до податкової: доведеться заплатити за кожен метр Кого не мобілізують до армії: перелік професій Нові правила передачі показників та оплати послуг: газовики попередили про зміни
Показати ще

Гроші, фото Уніан
Гроші, фото Уніан

Вона також наголосила, що прийде час, коли потрібно буде повертати українців додому, і податкова мала бути прихильною, щоб залучити більше українців до повернення

Податкові стимули — це буде один із таких важливих факторів для того, щоб люди поверталися додому. - зазначила фахівець.

Нагадаємо, ми писали, що ціни досягнуть "дна": у 2023 році малина на українському ринку різко подешевшає, а попит буде мінімальним.

Як повідомляв "Знай.ua" доведеться потрусити гаманці: українські супермаркети підіймають ціни на макаронну продукцію.

Також "Знай.ua" інформував, бігом за вітаміном С: у супермаркетах різко впали ціни на апельсини.