Напередодні Великодня аналітики ринку прогнозують зростання цін. Традиційно дорожчають яйця, м'ясо та молочні продукти.

Цього року Великдень будуть відзначати 16 квітня, і за прогнозами економістів та аналітиків ціни можуть зрости перед святом на 20%. Про це пише KP.UA.

Ринок продуктів, фото: Знай.ua
Ринок продуктів, фото: Знай.ua

Президент Українського аналітичного центру Олександр Охріменко зазначає, що до Великодня насамперед дорожчають м'ясо та яйця. Але, швидше за все, цього року зростання буде невеликим, не більше ніж на 10-15%.

Економіст Андрій Мартинюк вважає, що напередодні Великодня ціни все ж таки прискоряться. Причому подорожчають не лише м'ясо та яйця, а й овочі, фрукти, хліб, крупи.

Популярні новини зараз
Помер Король Британії Чарльз ІІІ (оновлено) Пенсіонерам від 60 років та сім'ям готують нову допомогу: виплатять по 10 800 грн одним платежем Не виїде закордон ніхто: у Міграційній службі закликали українців до перевірок Зібрав долари на "чорний день" - отримай штраф: в Україні змінилися правила зберігання валюти
Показати ще

Супермаркет. Фото: скрін youtube
Супермаркет. Фото: скрін youtube

Річ у тому, що вартість овочів та фруктів прив'язана не лише до Великодня, а й до сезону, – каже економіст. – Вони дорожчатимуть доти, доки на ринок не прийдуть вітчизняні овочі з відкритого ґрунту. Причому подорожчання може бути суттєвим – плюс 15-20% до сьогоднішніх цін, — зазначив він.

Дехто з аналітиків вважають, що ціни не лише підвищаться, але й закріпляться, тобто нижчими вже ставати не будуть.

Поки триває війна, продукти продовжать дорожчати, тому потрібно регулярно формувати запаси.

Супермаркет, молочка: фото Знай.ua
Супермаркет, молочка: фото Знай.ua

Найочевидніше, чим можна запастись про запас, — це яйця і м'ясо. Зрозуміло, за наявності великого холодильника. Двох-трьох лотків яєць має вистачити і до Великодня, і на Великдень – а там уже чекатимемо на сезонне зниження цін.

Нагадаємо, ми писали, що хліб, яйця, м'ясо, молоко та овочі: як в Україні зросли ціни на головні продукти.

Як повідомляв "Знай.ua" зростання вартості до 75%: ціни на які продукти спустошать гаманці українців.

Також "Знай.ua" інформував, пиріг із чорносливом за рецептом Олени Філонової: потрібно все, що є на кухні.