Вже кілька років Україна живе з "нововведенням", яке полягає у нарахуванні тарифу за розподіл газу під час оплати комунальних послуг.

Але тепер, як виявилось, цей тариф більше не буде обов'язковим для всіх громадян. Таке рішення ухвалено НКРЕКП.

Газовий лічильник, скріншот: Youtube
Газовий лічильник, скріншот: Youtube

Як ви знаєте, за розподіл газу потрібно платити щомісяця, виходячи із обсягу спожитого газу минулого року. Тоді закон передбачав, що позбавитися оплати за доставку газу можна лише у разі офіційного від'єднання споживача від газопостачання.

Однак тепер НКРЕКП вирішила звільнити від оплати тарифу на поділ газу ще одну категорію громадян. Тих, хто став жертвою російської військової агресії, під час воєнного стану.

Популярні новини зараз
3 хвилини – правда чи міф? За скільки ракета "Циркон" може дістатися українських міст Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили" Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень
Показати ще

Газовий лічильник. Фото: скрін youtube
Газовий лічильник. Фото: скрін youtube

Ця пільга надається лише у двох випадках: якщо розподільна інфраструктура отримала пошкодження, що перешкоджають облгазам забезпечувати цілодобовий доступ до газорозподільної системи або якщо пошкодження отримав об'єкт газоспоживання та внутрішньобудинкова система газопостачання, що не дозволяє споживачам користуватися природним газом.

Для цього потрібно звернутися безпосередньо до постачальника, щоб звільнити від оплати за розподіл.

Нагадаємо, у 50 років із 15 роками стажу: у ПФУ пояснили, хто з українців може вийти на пенсію за спрощеними умовами

Як повідомляв "Знай.ua", чи позбавлять пенсій українців, які отримують допомогу: роз'яснення Мінсоцполітики

Знай.ua писав, українським сім'ям виплатять допомогу в розмірі 1000 доларів: як отримати