З 7 березня 2023 року ПФУ став уповноваженим органом для перевірки обґрунтованості видачі та продовження листів непрацездатності.

Фонд соцстрахування повідомив про це у Telegram. Згідно з новим порядком, затвердженим постановою Кабінету Міністрів України №185 від 3 березня 2023 року, уповноважені особи територіального органу ПФУ та лікарі проводитимуть перевірки обґрунтованості формування (видачі) листів непрацездатності та медичних висновків про тимчасову непрацездатність.

Пенсіонери, скріншот: YouTube
Пенсіонери, скріншот: YouTube

Тотальна перевірка листів непрацездатності передбачає контроль за обґрунтованістю їхньої видачі та продовження. Проведення перевірок доручено уповноваженим особам територіального органу ПФУ та лікарям, перелік яких затверджується правлінням Пенсійного фонду України.

У ході перевірок контролюються медустанови та страхувальники. Результати перевірок показали, чи було видано чи продовжено лікарняні обґрунтовано, а також це дозволило запобігти виплатам за необґрунтовано видані чи продовжено лікарняні на суму понад 3,6 млн гривень.

Популярні новини зараз
Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня Такої катастрофи українці не бачили 230 років: що відбувається з народжуваністю на фоні війни А що так було? Українець "категорично відмовився" від повістки - чи підтримав його суд Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну
Показати ще

Пенсіонери, скріншот: YouTube
Пенсіонери, скріншот: YouTube

Таким чином, у ПФУ сподіваються отримати більш ефективний контроль за видачею та продовженням листів непрацездатності. А це дозволить своєчасно виявляти та запобігати подібним порушенням.

Нагадаємо, встигнути до травня: українцям нагадали, що потрібно зробити, щоб не залишитися без субсидії.

Як повідомляв "Знай.ua", доведеться повозитися з документами: як родичі покійного пенсіонера можуть отримати недоотриману пенсію

Знай.ua писав, українці право можуть втратити на отримання пенсійних виплат: у яких випадках