У Верховній Раді хочуть розробити Соціальний кодекс, а також переглянути та відв'язати від прожиткового мінімуму близько 180 показників.

Нововведення будуть впроваджувати після воєнного стану. Планується, що буде підвищено прожитковий мінімум та мінімальний розмір заробітної плати на 2023 рік.

Прожитковий мінімум, скріншот: YouTube
Прожитковий мінімум, скріншот: YouTube

Так, Комітет Верховної Ради з питань соціальної політики та захисту прав ветеранів зокрема, рекомендує з метою комплексного перегляду системи соціального захисту населення та кодифікації законодавства у цій сфері, провести перезавантаження системи соціальної підтримки, заснованої на засадах надання соціальних виплат та соціальних послуг з урахуванням змін у підходах до моделі фінансування соцсфери, розробити та внести на розгляд Верховної Ради проєкт Соціального кодексу.

Прожитковий мінімум, скріншот з відео
Прожитковий мінімум, скріншот з відео

Популярні новини зараз
Платіжки за травень не порадують: постачальник газу підвищив тариф Українцям кардинально змінять правила оплати комуналки: до чого готуватись Екс-командир звернувся до тих, хто шукає багатодітних дружин та бабусь як "страховку": "Є ще один варіант..." Стосується всіх пенсіонерів: ПФУ поділився важливою інструкцією
Показати ще


Це має сприяти підвищенню сукупного доходу громадян з урахуванням пенсії, всіх видів соцпідтримки до рівня фактичного розміру прожиткового мінімуму.

Також в уряді мають розробити та подати на розгляд Верховної Ради законопроєкт про внесення змін до закону "Про державну соціальну допомогу малозабезпеченим сім'ям" та до Бюджетного кодексу щодо вилучення показника "рівень забезпечення прожиткового мінімуму" як такого, що не відповідає Конституції України.

Зокрема нововведення будуть опрацьовані з урахуванням досвіду інших країн.

Нагадаємо, ми писали, що українці біднішають: як вплинула війна на фінансовий стан.

Як повідомляв "Знай.ua" про "невидиме" підвищення зарплат: як в Україні змінилася оплата праці під час війни.

Також "Знай.ua" інформував, якщо чоловік та дружина живуть окремо, а субсидія одна? Як у такому разі розраховують розмір допомоги.