В Україні зареєстрували випадок запрошення у військкомат по телефону, розпочався судовий розгляд, але призовника виправдали.

Це сталося з чоловіком із Черкаської області, який не з'явився у військомат за дзвінком. Про це пишуть у реєстрі судових рішень. Не всім ухилистам виносять вироки, суд, буває, виправдовує військовозобов'язаних згідно із законодавством.

Військкомат в Україні, фото eadaily
Військкомат в Україні, фото eadaily

Українець з військовим званням рядового ще минулого року пройшов військово-лікарську комісію, і його визнали придатним до служби. Згодом працівник військкомату за допомогою телефонного дзвінка закликав його прибути до ТЦК та СП для відправки у військову частину разом із речами.

Чоловік зовсім не хотів ухилятися від свого обов'язку, але йому зателефонували знову і скасували запрошення до військкомату, проте співробітники стверджують, що після першого дзвінка йому не могли додзвонитися. Перед тим, що сталося, йому видали повістку, але на інші дати.

Популярні новини зараз
Пенсіонерам нарахують по 940 гривень надбавки: пощастить, як завжди, не всім Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку
Показати ще

Вручення повістки, скріншот: YouTube
Вручення повістки, скріншот: YouTube

Суд відкрив кримінальне провадження за ст. 336 КК України та після розгляду справи виніс, що громадяни під час мобілізації зобов'язані з'явитися у військові частини або на збірні пункти у строки, зазначені в отриманих ними документах. Але оскільки виклик у військкомат стався в інший спосіб, ніж визначений законом, чоловіка вирішили виправдати.

Нагадаємо, військкомат ловить, як злочинців: українці вимагають заборонити видавати повістки на вулиці, у ТРЦ та магазинах

Раніше ми писали про те, що українцям можуть анулювати вже видані повістки: у яких випадках це можливо

Як повідомляв Знай.ua, скільки нардепів пішло на фронт: дітей парламентаріїв взагалі не знайти в окопах