Дружина загиблого Захисника України має право на пільги, визначені статтею 15 Закону України "Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту".

Про це повідомили у пресслужбі Пенсійного фонду України. У ПФУ зазначають, що у разі, якщо дружина є непрацездатною і проживає у сім'ї, яка складається лише з непрацездатних осіб, 50-відсоткова знижка за користування газом для опалювання житла надається на подвійний розмір нормативної опалювальної площі.

Платіжка. Фото: скрін youtube
Платіжка. Фото: скрін youtube

У повідомленні йдеться про те, що пільги передбачені статтею 15 Закону України "Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту".

Де можна використати пільгу

  • управління багатоквартирним будинком;
  • з постачання та розподілу природного газу, електричної й теплової енергії;
  • постачання гарячої води, централізованого водопостачання, централізованого водовідведення;
  • поводження з побутовими відходами;
  • на оплату абонентського обслуговування для споживачів за індивідуальними договорами;
  • для придбання твердопаливного палива.

У ПФУ пояснили, що при розрахунках плати за опалення та користування житлом площа, на яку надається знижка, становить 21 квадратний метр на кожну особу.

Популярні новини зараз
"Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого
Показати ще

Нагадаємо, ми писали, що коли школярі Києва повернутись за парти? У Віталія Кличка заявили про закінчення зимових канікул: укриття готові.

Як повідомляв "Знай.ua" пошта, готівка та обов'язковий платіж: прості відповіді на питання щодо нового механізму виплат субсидій.

Також "Знай.ua" інформував, що на руки по 3350 на місяць: хто з українців може подати заяву на отримання допомоги.