З 1 лютого, гроші житлової субсидії надходитимуть на рахунок отримувача або в "Ощадбанк" у разі відсутності рахунку. Також скасовується можливість безготівкової оплати пільг за користування ЖКП.

Автоматичного зарахування субсидій більше не буде, гроші надходитимуть на рахунок і їх треба буде самому сплачувати за спожиті послуги комунальним підприємствам. Заступниця керівника головуправління Пенсійного фонду в Житомирській області Світлана Антонюк зазначила, що змінюється можливість безготівкової оплати пільг за користування ЖКП.

Оформлення субсидії, скріншот: YouTube
Оформлення субсидії, скріншот: YouTube

Якщо людина відкрила рахунок у банку, то ці гроші будуть нараховуватися туди. Якщо людина не відкрила рахунок у банку, гроші надходитимуть в Ощадний банк. Потрібно буде підійти в Ощадбанк і отримати ці гроші, а після цього відкрити особистий рахунок у цьому або в іншому банку – для подальшої можливості перерахування грошей", – пояснила вона.

Отримувач повинен самостійно сплатити за користування житлово-комунальними послугами звичайним шляхом.

Популярні новини зараз
Вистачить на продукти й навіть комуналку: ПриватБанк нарахує клієнтам по 2500 грн кешбеку Виїзд з України зміниться 18 березня: які нововведення чекають на всіх вже в понеділок Клієнти Monobank залишаються без грошей: доступ до рахунку закривають без попередження Не виїде закордон ніхто: у Міграційній службі закликали українців до перевірок
Показати ще

Пенсіонери зможуть надалі отримувати субсидію через відділення Укрпошти у день виплати пенсії

Нагадаємо, що право на житлову субсидію мають громадяни з низьким доходом, який не дозволяє повною мірою оплачувати комунальні послуги. для того, щоб отримати субсидію слід звернутися у Пенсійний фонд, та заповнити певний перелік документів, такі, як декларація та заява.

Нагадаємо, ми писали, що паспорт більше не потрібен: "Укрпошта" змінює правила видачи посилок.

Як повідомляв "Знай.ua", українці не можуть оплатити комуналку в Ощад 24/7, паніка захлинула: "Доведеться переводити пенсійні виплати".

Також "Знай.ua" інформував, "космічні" квитанції через лічильник? Українцям показали, як правильно економити з точними показниками.