З 1 березня 2023 року в Україні відбудеться найбільша індексація пенсій за останні роки.

Нині мінімальна соціальна виплата для людей похилого віку становить 2093 гривень. Скільки отримуватимуть громадяни від початку весни – невідомо. Проте ситуація продовжує бути неймовірно тяжкою, оскільки триває повномасштабна війна. Зростають ціни у супермаркетах, на різні послуги. А зараз голова комітету Верховної Ради із соціальної політики Галина Третьякова розповіла про норми законодавства щодо високої пенсії суддів. Вона поставила під сумнів справедливість подібних нарахувань.

Пенсіонери. Фото: скрін youtube
Пенсіонери. Фото: скрін youtube

Як виявилося, пенсія суддів Конституційного Суду становить 50 відсотків їхньої винагороди – тобто... перевищує 150 тисяч гривень.

"Розмір щомісячного тримання одного судді Конституційного Суду у відставці дорівнює пенсії 70 пенсіонерів (у мінімальному розмірі) або 20 пенсіонерів військовослужбовців", – йдеться в пояснювальній записці до законопроекту.

Популярні новини зараз
Вистачить на продукти й навіть комуналку: ПриватБанк нарахує клієнтам по 2500 грн кешбеку Подивися уважно у трудову книжку: через ці "записи" українці залишаються без пенсії Пенсіонерам від 60 років та сім'ям готують нову допомогу: виплатять по 10 800 грн одним платежем Потрібно бути готовими: що буде з курсом долара до літа
Показати ще

Галина Третьякова заявляє, що всі українці, незважаючи на становище у суспільстві, мають рівні конституційні права та свободи. Тому мати пенсію у 150 тисяч гривень на місяць в умовах воєнного стану, за її словами, не є нормальною.

Пенсіонерка. Фото: скрін youtube
Пенсіонерка. Фото: скрін youtube

Проект Закону, який ставить питання щодо необхідності врегулювання пенсійного забезпечення суддів Конституційного Суду, зараз перебуває на розгляді. Автори пропонують зменшити розмір пенсій з 50% до 30%. Таким чином, члени соціального комітету хочуть досягти справедливості.

Нагадаємо, "Табу" на підвищення комуналки: скільки утримуватимуться тарифи і до чого готуватимуться українцям

Як повідомляв "Знай.uа", українцям вже обіцяють відключити електрику та опалення: борги ніхто не пробачить

Знай.ua писав, скільки українцям жити з відключеннями світла: відповідь директора ДТЕК пригнічує