Стало відомо про те, що з початку року в Україні було затверджено нові повістки, які трохи відрізняються від попередніх. Що потрібно знати кожному українцю у воєнний час.

Починаючи з 2023 року посилиться контроль за взяттям на облік військовозобов'язаних, підвищується диджиталізація більшості процесів, а також інакше працюватиме обмін даними між органами влади, реєстрами тощо.

Повістка, скріншот: YouTube
Повістка, скріншот: YouTube

Все це дозволить значно зменшити бюрократичні перебої, а також буде врегульовано процес обліку.

На сьогоднішній день в Україні дійсний виключно останній приклад повістки з військкомату, який трохи схожий на минулі, але має свої нюанси.

Популярні новини зараз
Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити Німеччина вводить суворі обмеження: як це вплине на українців Показники лічильника стануть недійсними: споживачів застерегли від неприємностей з платіжками
Показати ще

Саме тому вам на замітку, якщо вам вручатимуть повістку, то спочатку уважно з нею ознайомтеся. Це має бути приклад, який затверджено Кабінетом Міністрів України 30 грудня минулого року.

Приклад нових повісток, фото: вільне джерело
Приклад нових повісток, фото: вільне джерело

Якщо вам намагаються видати старий приклад, тоді від неї можна сміливо відмовитися, і зажадати іншу.

До речі, видача повістки не означає, що вас відразу мобілізують і відправлять на фронт воювати. Це може бути просто уточнення даних про склад сім'ї та стан здоров'я. Можуть також запитати відомості про місце роботи.

Є лише кілька видів таких документів:

  • Для уточнення даних;
  • Повiстка на медкомісію;
  • На заклик до лав ЗСУ;
  • Мобілізаційне розпорядження.

Ігнорувати їх у жодному разі не можна.

Військкомат в Україні, фото eadaily
Військкомат в Україні, фото eadaily

Нагадаємо, що штраф від 340 до 680 гривень: водіям нагадали про покарання за поширене порушення

Раніше повідомлялося, що компенсація українцям, які постраждали від вибухонебезпечних предметів: розмір виплат та як отримати

Також зарахувалися на карту і відразу "випарувалися": клієнтка ПриватБанку залишилася без грошей після дивного збою