Стало відомо, як може вплинути закінчення опалювального сезону в Україні на ситуацію з електроенергією. Чи стане більше світла в будинках громадян, чи навпаки все посилиться.

Про це повідомив в ефірі національного телемарафону виконавчий директор ДПЕК Дмитро Сахарук.

Українці без світла, скріншот: YouTube
Українці без світла, скріншот: YouTube

Він вважає, що коли опалювальний сезон закінчиться, а це станеться ближче до середини квітня, тоді ситуація зі світлом не стане легшою. Тоді співробітники розпочнуть планові ремонтні роботи, які зараз неможливо проводити.

Я, чесно кажучи, не думаю, що ситуація принципово покращиться. З одного боку: буде зменшення споживання, бо буде тепліше. Але, з іншого боку, розпочнуться планові ремонтні роботи, яких зараз не проводять. Дмитро Сахарук

Популярні новини зараз
Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати Дешевше, ніж чашка кави: Vodafone запустив пільговий тариф, але не все так радісно Зобов'язали передати списки: ТЦК посилює "полювання" на ухилянтів Чужі борги можуть стати вашою проблемою: "Нафтогаз" дивує українців "сюрпризами"
Показати ще

Електрика, скріншот: YouTube
Електрика, скріншот: YouTube

При цьому це зовсім не означає того, що обсяг генерації енергії в Україні не збільшиться. Компаній шукає шляхи, щоб забути про блекаут раз і назавжди. Потрібно ще трохи зачекати. З приходом квітня можливо стане легше, але це в тому випадку, якщо ракетні удари не знову наноситимуться.

Ми ж розуміємо, що після кожного обстрілу все важче і важче відновлювати об'єкти енергетики, тому що вони стають все більш вразливими. Дмитро Сахарук

ДТЕК Енерго
ДТЕК Енерго

До речі, раніше експерти стверджували, що повністю відновити енергосистему поки неможливо. Це трапиться протягом півроку-року, проте, знову ж таки, за умови відсутності нових атак.

Нагадаємо, що українцям роздають безкоштовні енергозберігаючі лампочки, як отримати 5 штук

Раніше повідомлялося, що в Україні очікується зростання цін на пальне на початок весни: що вплине на ситуацію

Також, як відновити пенсійне посвідчення, якщо немає можливості звернутись до ПФУ: покрокова інструкція