Доходи 65% українців нижчі, ніж, на їхню думку, потрібно для нормального життя.

Про це свідчать дані соціологічного моніторингу "Українське суспільство". За даними опитування, українці вважають, що для нормально життя їм вистачило б 14 231 грн на місяць. Це якщо рахувати на одну особу на місяць.

Гроші, виплати. Фото: скриншот Youtube
Гроші, виплати. Фото: скриншот Youtube

За 2022 рік сума, якої має вистачати для життя, скоротилася вдвічі. Наприклад, у 2021 році українці говорили про 16 372 грн в середньому. З урахуванням змін на валютному ринку, це означає скорочення потреб на життя з 630 доларів до 340 доларів.

10% респондентів відповіли, що їхній дохід перевищує суму 14 231 грн/міс. Ще 24,3% мають дохід на приблизно такому ж рівні.

Популярні новини зараз
Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Астролог назвав точну дату закінчення війни – надії на 2024 рік були марними Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Оля Полякова дізналася, що вагітна після розлучення: як насправді з'явився Буряковський
Показати ще

40,6% українців відповіли, що їх дохід "значно нижчий" і 24,9% — "дещо нижчий".

Нагадаємо, що за розрахунками ЦЕС реальні доходи українців минулого року скоротилися приблизно на 21%.

Також, українці відповіли на питання, як оцінюють загальну економічну ситуацію в країні. 53,9% опитаних вважають, що ситуація під контролем і нормальна. У середньому погано оцінили — 27,8% респондентів.

Нагадаємо, ми писали, що нові податки за квартиру: кому доведеться заплатити кругленьку суму.

Як повідомляв "Знай.ua" хто та як встановлює інвалідність в Україні: пояснення від МОЗ

Також "Знай.ua" інформував, в "Укрпошті" після скарг клієнтів пообіцяли вирішити питання з великими чергами.