Новий Рік - свято, на яке чекають із завмиранням серця мільйони людей у ​​всьому світі.

Хоча і варто зазначити, що мешканці західних країн більше залучені до святкування саме Різдва. Церква досі не оминає Новий Рік в Україні. У храмах служать урочисту літургію, а ми в свою чергу поговоримо про кілька молитов, які можна прочитати незадовго до півночі або вранці 1 січня.

Церква, фото: Facebook
Церква, фото: Facebook

Це звернення піде безпосередньо до Бога, щоб просити благословення на весь наступний рік, дякувати за прожиті моменти і просити небесної благодаті, радості, миру та спокою. Найкращий варіант, якщо у вас є можливість сходити до храму та помолитися перед іконами. Але її завжди можна прочитати у відокремленому місці, перебуваючи в умиротворенні та зосередженості.

Спочатку віддають перевагу коротким зверненням до Пресвятої Богородиці, Святого Духа і надалі переходять до "Молитви в день нового року", яка офіційно затверджена Церквою.

Популярні новини зараз
Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною Готуйте гаманці: скільки доведеться платити за електрику та газ з 1 травня З 28 квітня та до 5 травня: "Нафтогаз" закликав споживачів оглянути газові лічильники ДПС вже готова списати ваші гроші: кому готуватись до примусового стягнення
Показати ще

***

Кондак Пресвятій Богородиці

Взбранной воєводі переможна, яко избавльшеся від злих, подячна восписуем Ти раби Твої, Богородице, але яко імущая державу непереможну, від всяких нас Бід свободи, та кличемо Ти: Радуйся Невесто Неневестная.

***

Молитва Святому Духу

Царю Небесний, Утішителю, душі істини, іже скрізь сий і вся виконуй, скарб благих і життя Подателю, прийди і вселися в Ни, і очисти ни від усякої скверни, і спаси, Блаже, душі наша.

***

Молитва на Новий Рік

Господи Боже, всіх видимих і невидимих тварюк, творець і Грунтівник, який створив часи і літа, сам благослови починається цього дня Новий рік, який ми вважаємо від втілення твого для нашого спасіння.
Благослови нам провести рік цей і багато по ньому в мирі та злагоді з ближніми нашими; зміцни і пошири святу Вселенську Церкву, яку ти сам заснував, і спасительною жертвою святого тіла і Пречистої крові освятив.
Вітчизна наша возвыси, збережи і прослави; довголіття, здоров'я, достаток плодів земних і ідилія повітря дай нам; мене, грішного раба Твого, всіх рідних і ближніх моїх та всіх благовірних християн, як правдивий наш верховний Пастир, боже, захисти і на шляху порятунку утверди, щоб ми, слідуючи за нього після довготривалої і благополучного життя в світі цім, достигнули Царства Твого Небесного і удостоїлися вічного блаженства зі святими Твоїми. Амінь.

***

Церква, фото: Facebook
Церква, фото: Facebook

І ще є подібна молитва, але вже на ранок, 1 січня 2022 року, щоб прочитати її після Нового Року.

Друга молитва на Новий Рік

Владико Господи Боже наш, Джерело життя і безсмертя, всієї тварюки видима і невидима Содетелю, часи і літа у своїй владі положивий, і керуй усілякими премудрим і благим твоїм промислом. Дякуємо за щедроти твоїх, яже здивував єси на нас в мимошедшее час живота нашого, молимо Тебе, Всещедрий Господи, благослови вінець наступаючого літа твоєю милістю. Подай понад блага Твоя всім людем твоїм, здоров'я ж і порятунок, і в усьому благе поспішання. Церква Твою святу, град цей і вся Гради і країни від усякого злого обстояння визволи, мир і безтурботність тим даруй; тобі, Безначальному Отцю, з Єдинородним твоїм сином, Всесвятим і Животворящим твоїм Духом, у єдиній істоті Славимому Богу, завжди подяка приносити, і Пресвяте Ім'я твоє оспівувати та сподобиш.
Слава тобі, Богу, благодійнику нашому, На віки віків.
Амінь.

Церква, скріншот: Youtube
Церква, скріншот: Youtube

Нагадаємо, чому варто регулярно читати "Отче наш"? Ви не знали цього про найвідомішу молитву.

Раніше ми повідомляли, як попросити у Господа захисту для дітей і онуків на передовій або закордоном: найкращі слова, як оберіг.