В Україні змінилася ситуація на плодоовочевому ринку в останній тиждень перед Новим роком. Одні позиції встигли подешевшати, тим самим стали доступнішими для споживачів перед святами, інші різко злетіли в ціні.

Насамперед українцям варто знати, що в ціні почала падати цибуля, хоча ще декілька тижнів тому вона була "золотою" і шокувала всіх різким подорожчанням, а ось інші овочі "борщового набору" трохи піднялися у вартості.

Овочі. Фото: скрін youtube
Овочі. Фото: скрін youtube

Подорожчання також торкнулося брокколі та цвітної капусти, але на пекінську та савойську капусту ціни збільшились не так відчутно. Огірки теж стали менш доступними, проте не критично. Зелень ніяк не змінилася, тільки салат трохи подешевшав.

Із фруктами все неоднозначно, на ринку за тиждень перед святом були сильні коливання. Ціни впали на яблука та груші, а от на виноград різко зросли. Подешевшали мандарини та лимони – грейпфрут подорожчав. Гранат та хурма злетіла у ціні, а банани обвалилися.

Популярні новини зараз
"Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Тарологиня розповіла, чи впораємося ми із російськими "Цирконами" Для пенсіонерів буде більше грошей у квітні
Показати ще

З цінами на інші позиції з овочевого та фруктового сегменту також можна ознайомитись.

Ціни на продукти, дані EastFruit
Ціни на продукти, дані EastFruit

Раніше ми писали про те, що напередодні Нового року ціна на святковий салат "Олів'є" злетіла: скільки коштуватимуть продукти для приготування.

Як повідомляв Знай.ua, українці не стали тікати з країни після частих масованих ракетних ударів - чергова демонстрація сили та бажання боротися

Також портал Знай.ua писав, що в Україні не будуть масово перевірятимуть переселенців, але нюанси є: у яких випадках ВПО можуть позбавити виплат