В Україні газопостачальні компанії оприлюднили тарифи на газ у грудні 2022 року.

Згідно з мораторієм на підвищення цін на комунальні послуги, який діє в Україні з початку війни, тарифи на газ у грудні 2022 року не змінилися порівняно з листопадом. Про це повідомили у консультаційному центрі "Газ Правда".

Споживання газу. Фото: скрін youtube
Споживання газу. Фото: скрін youtube

Свої ціни презентували 9 компанії: вони варіюються від 7,70 гривень за кубометр і до 9,99 грн. Найнижча ціна у компанії "ЕРУ людям" — 7,70 грн за кубометр газу. Трохи вища вартість у компанії "Енерджі Трейд Груп" – 7,799 за кубометр.

Далі три компанії йдуть із цінами (гривень за кубометр): Нафтогаз України – 7,96 грн; "Прикарпат Енерго Трейд" – 7,98 грн; "Полтавагаз Збут" – 7,99 грн за куб.

Популярні новини зараз
Вистачить на продукти й навіть комуналку: ПриватБанк нарахує клієнтам по 2500 грн кешбеку Якщо не встигли здати в банк – радійте: монети номіналом 5 копійок можна дорого продати Нові правила передачі показників та оплати послуг: газовики попередили про зміни Зібрав долари на "чорний день" - отримай штраф: в Україні змінилися правила зберігання валюти
Показати ще

Ще три компанії встановили тариф, трохи вищий за 8 гривень, і одна – ТМ "СвітлоГаз" (ТОВ "РИТЕЙЛ СЕРВІС") – 9,99 грн за кубометр.

Інфографіка тариф на газ, грудень
Інфографіка тариф на газ, грудень

Наразі, переважна більшість українців користуються постачальником Нафтогаз України, це 98% побутових споживачів. Тобто, абсолютна більшість домогосподарств у грудні заплатять за ціною 7,96 грн за куб.

Але в усіх випадках – це не остаточна вартість, адже потрібно ще оплачувати за доставку (розподіл) газу. Тарифи на газ для побутових споживачів переглянуть у разі закінчення війни.

Нагадаємо, ми писали, що в Україні змінилися цінники на популярні фрукти: що можна купити дешевше, доки є шанс.

Як повідомляв "Знай.ua" одним областям – мокрий сніг, рвучкий вітер і ожеледиця, іншим - потепління: якою буде погода в Україні 6 грудня

Також "Знай.ua" інформував, на росії повертаються талони на їжу: омріяний "совок" усе ближче.