Українцям зі статусом внутрішньо переміщених осіб обіцяють виплатити нову фінансову допомогу, проте це стосується не всіх.

Під категорію для отримання допомоги від благодійної організації BHA&Save the Children потрапляють люди, які протягом останнього місяця переселилися до Вінницької, Дніпропетровської, Запорізької, Львівської, Чернівецької області.

Переселенці, фото: mistovechirne.in.ua
Переселенці, фото: mistovechirne.in.ua

Прийом заявок здійснюється через гарячу лінію (800 609 845) або особисті повідомлення на офіційній сторінці Facebook. Сума допомоги складає 2220 гривень. Гроші надійдуть на банківський рахунок протягом 3 місяців.

Варто зазначити, що отримати допомогу мають право сім'ї ВПО, які були переміщені протягом 30 днів та не мають безпечного місця проживання, а також постраждалі від раптових обстрілів домогосподарства, сім'ї, які втратили члена сім'ї, кошти для існування внаслідок ведення військових дій.

Популярні новини зараз
Пенсіонерам від 60 років та сім'ям готують нову допомогу: виплатять по 10 800 грн одним платежем Українцям допоможуть вижити: виплатять по 3600 грн на кожного члена сім'ї Зібрав долари на "чорний день" - отримай штраф: в Україні змінилися правила зберігання валюти Потрібно бути готовими: що буде з курсом долара до літа
Показати ще

Виплати ВПО. Фото: скрін youtube
Виплати ВПО. Фото: скрін youtube

Також на отримання допомоги мають право домогосподарства з ВПО, які не мають безпечного житла та відповідають хоча б одному критерію вразливості:

  • домогосподарство ведеться жінкою;
  • домогосподарство ведеться особою похилого віку (60+);
  • домогосподарство ведеться особою з інвалідністю;
  • домогосподарство з дитиною/дітями та особою з інвалідністю, хронічною хворобою, тимчасовою травмою (перелом, післяопераційний стан тощо);
  • домогосподарство з дитиною/дітьми та особою похилого віку (60+);
  • домогосподарство з двома та більше дітьми;
  • домогосподарство з дитиною / дітьми під опікою;
  • домогосподарство з вагітною жінкою або грудьми, що годують (з дитиною / дітьми віком до 2 років).

Раніше ми писали про те, що українці не зможуть отримувати пенсії через "Укрпошту": Кабмін прийняв постанову

Як повідомляв Знай.ua, АЗС різко підняли ціни на бензин, дизель та автогаз: повний бак обійдеться в цілий стан.