Всі ми спимо по-різному: хтось спокійно – як заснув, так і прокинувся, а хтось дуже бурхливо – прокидаючись із ковдрою на підлозі, а подушкою вкриваючись.

Також різні й наші пози під час сну. Але ні, це не буде стаття про те, як описує ваш хараткер поза, у якій ви спите. Тут ми поговоримо про здоров'я, яке часто страждає, бо ми спимо неправильно.

Звичайно, перенавчати себе - справа непроста, але вона того варта, якщо ви хочете залишатися здоровими довше.

Сон, спляча людина. Фото: Знай.ua
Сон, спляча людина. Фото: Знай.ua

Згадуючи про ліжко, одразу спадає на думку поза на животі, коли нога зігнута в коліні, а рука засунута під подушку. Так, дуже зручно і... дуже небезпечно.

Популярні новини зараз
Молитися на індексацію не доведеться: українцям підказали, як збільшити пенсію Всі дані передадуть до податкової: доведеться заплатити за кожен метр Українцям допоможуть вижити: виплатять по 3600 грн на кожного члена сім'ї Кого не мобілізують до армії: перелік професій
Показати ще

Адже сон на животі може призвести до головного болю та навіть інсульту.

У шийному відділі хребта проходять дві хребетні артерії, які забезпечують мозок приблизно 10 - 15% живлення. При повороті голови убік перетискається артерія з цього боку, що порушує живлення мозку і викликає ішемію.

Сон на животі, коли голова повернена подібним чином, може стати причиною головного болю вранці. Більше того, люди з атеросклерозом судин (найчастіше це люди похилого віку) піддаються додатковому ризику - інсульту під час сну на животі через поганий приплив крові до мозку.

Подушки: як вибрати?
Подушки: як вибрати? https://www.pexels.com/ru-ru/

Нагадаємо, як відмити темні рукави та кишені у пуховика: 2 способи без прання та хімчистки.

Раніше ми повідомляли, що ніколи не пийте зелений чай , якщо це сталося: саме так вкорочують життя більше половини українців.

Також не зайвим буде знати, що ніколи не виставляйте волосся на мороз: як зберегти локони блискучими взимку і не перетворити їх на солому.